Connect with us

Gezondheid & Welzijn

Roken hoeft niet echt slecht te zijn

De elektronische sigaret, wie kent hem tegenwoordig nog niet. Deze type sigaret wordt toch steeds meer en meer door de maatschappij geaccepteerd en bovendien wint het aan populariteit ten opzicht van de normale sigaret die vol met schadelijke stoffen zit.
Dat in Nederland toch nog steeds veel mensen “normaal” roken is wel algemeen bekend. Het is wel zo dat de populariteit aan dit soort roken is afgenomen. Longkanker is een van de ergste ziektes die er bestaan en men wordt zich daar steeds meer van bewust. Dat roken hier een groot aandeel in heeft, dat is al bewezen. En dat het door de media erg bekend  is gemaakt dat roken zo slecht voor je is, is mede een oorzaak dat steeds minder mensen in Nederland roken. Maar, dan heb je natuurlijk ook nog de prijzen van een pakje sigaretten. Deze variëren tussen de zes  en zeven euro voor een pakje sigaretten, laat staan een pakje shaq, die gaan al gauw richting de tien euro.
Dat zijn toch al redenen waardoor veel minder mensen zijn gestopt met roken of juist niet zijn begonnen met roken. Wat ook opvalt, dat zijn de reclame op de Nederlandse televisie over roken. Roken wordt als niet meer “cool” beschouwd. Ergens is dit natuurlijk ook wel logisch, daar de nadelen van roken eigenlijk nooit zullen opwegen tegen de voordelen. Gezondheid zou moeten gaan boven alles, je longen vol met nicotine is nou niet bepaald goed voor je lichaam. Daarentegen wordt elektronisch roken juist veel cooler.
Niet iedereen wil stoppen met roken, de behoefte blijft toch bestaan voor die nicotine peuk. Roken kan gewoon ook erg ontstressend werken en het heeft iets sociaals om met een groepje rokers even een peukie te doen. Voor deze mensen is er nu al een tijdje een veel betere oplossing namelijk de elektronische sigaret, dan kunnen ze toch op een veel gezondere wijze hun “hobby” voortzetten.
De elektronische sigaret
In normale sigaretten zitten schadelijke stoffen zoals teer en koolmonoxide. Deze komen door het inhaleren in het lichaam. Echter, bij de elektronische sigaret is dit niet het geval als de gebruiker hier niet voor kiest. Door middel van een verdamper van de elektronische sigaret,  wordt aanwezige vloeistof in de sigaret verdampt en neemt de gebruiker deze tot zich. Deze damp bevat geen nicotine, tenzij de roker er wel voor kiest vloeistof met nicotine te gebruiken.  De keuze ligt dus bij de roker, maar vast staat dat er gewoon gekozen kan worden voor een vervanging van een zeer schadelijke sigaret door een elektronische sigaret. Bij een normale sigaret is er geen keuze, deze is altijd slecht!

Wat zijn mogelijke oorzaak van astma?

Gezondheid & Welzijn

Advertisement