Connect with us

Gezondheid & Welzijn

Hoe werken juicers?

Juicers zijn een gemakkelijk hulpmiddel om vers sap te persen uit fruit of groenten.
Juicers zijn kleine keukenmachines die het sap scheidt van de harde delen van fruit en groenten.
De slowjuicer maakt gebruik van een centrifugerende kracht om het sap snel uit producten te persen.

Onderdelen juicers

De meeste juicers bestaan ​​uit een plastic of metalen behuizing met een elektrische motor. De motor draait een trechtervormige metalen mand met een zware rasp en fijne metalen zeef op hoge snelheid rond. Een verwijderbare container aan de zijkant van het apparaat vangt het sap op. Aan de andere kant van het apparaat bevindt zich een container die de overgebleven vaste delen opvangt.

Invoeren

De fruit en groente producten worden op maat gesneden en ingevoerd in de sapcentrifuge via een toevoerbuis aan de bovenkant van het apparaat. Een met de hand bediende zuiger duwt de producten in de sapcentrifuge.

Hakken

Als de fruit of groente deeltjes in de draaiende mand komen, hakt de ras op de bodem de producten in fijne stukjes.

Sap scheiding

De traagheid waarmee het fruit of de groente bewegen in de sapcentrifuge, gecombineerd met de centrifugerende kracht van de draaiende mand, duwen de producten tegen de wand. Door deze beweging komen de vaste delen niet door de mand, maar wordt het sap door de zeef geperst in een van de containers op de sapcentrifuge.

Verwijdering van vaste delen

Door de helling van de mand kunnen de vaste delen zich omhoog werken terwijl deze draait, en over de rand van de mand vallen. De kracht van het draaien duwt de vaste delen uit de mand en in een van de opvangcontainers, waarna het verwijdert kan worden.
Heeft u een vraag? Krijg nu antwoord van een juicer specialist!

Hoe pers je een sinaasappel met een sap perser?

Gezondheid & Welzijn

Hoe maak je amandelmelk met een sapcentrifuge

Gezondheid & Welzijn

Advertisement