Connect with us

Gezondheid & Welzijn

Astaxanthine

Het is een woord wat bijna niet uit te spreken valt, maar dit antioxidant heeft meer gezondheid voordelen dan het letters bevat. In dit artikel zal ik de basis-werking proberen uit te leggen van dit vrij nieuwe supplement.
Een antioxidant is een categorie voedingsstoffen waar onder andere ook vitamines onder vallen. Deze stoffen spellen een grote rol bij natuurlijke processen binnen ons lichaam. Sommige antioxidanten werken op ons zenuwstelsel en andere zijn weer goed voor ons immuunsysteem. Astaxanthine valt in de categorie super antioxdanten en zijn werking is dan ook ca. 500 keer sterker dan bijvoorbeeld vitamine E.
Van nature is astaxanthine een kleurstof. Het is de stof die flamingos, garnalen en zalm roze maakt. Ook wordt dit veel gebruikt om de producten een kleur te geven. Aan het woord kleurstof hangt een vrij negatieve naam, maar deze kleurstof heeft een hele grote reeks positieve bijwerkingen. Zo is het bijvoorbeeld voor de eerder genoemde dieren een stof die essentieel is om te overleven.
Ook profiteert ons immuunsysteem van inname van de stof. Het heeft officieel gezegd een ontsteking remmende en afweer versterkende werking. Het helpt dus kwaadaardige binnendringers te vernietigen en ons lichaam te zuiveren.
Ook bied de stof een uitgebreide bescherming tegen de zon. Het beschermt tegen UV straling en stimuleert daarnaast ook nog eens de aanmaak van pigment. Verder maakt het ook de huid soepel waardoor deze een stuk jonger oogt.
Verder is het antioxidant goed voor de ogen. Het voorkomt onder andere enge ziektes zoals bijvoorbeeld staar en laat de ogen er weer fit en energiek uitzien. Verder bevorderd het ook de spijsvertering, heeft astaxanthine een positieve uitwerking op onze vruchtbaarheid en stimuleert het de groei van ons uithoudingsvermogen.
Topvitamins biedt het breedste assortiment van de Benelux in voedingssupplementen. Het is ook de goedkoopste aanbieder van Nederland waarbij je een gratis en snelle bezorging krijgt van je bestelling.

Advertisement