Connect with us

Gezondheid & Welzijn

Hoe maak je amandelmelk met een sapcentrifuge

Amandelmelk is een eiwitrijke drank, het is ook een populair alternatief voor zuivel of soja melk. Massa geproduceerde amandelmelk bevat conserveringsmiddelen en tot 20 gram suiker per beker. Zelfgemaakte amandelmelk, gemaakt met een sapcentrifuge of blender, is gezonder omdat het meer voedingsstoffen en minder suiker bevat. Een sapcentrifuge verdient de voorkeur omdat gangbare modellen, zoals de Omega of Hurom, filteren terwijl ze de melk maken. Dit artikel zal aan u uitleggen hoe u amandelmelk maakt met een sapcentrifuge.

Stappen

 1. Plaats 1 kopje (170 gram) amandelen in een grote kom. Deze worden ook wel “zoete amandelen” genoemd.
 2. Schenk 3 kopjes (0.7 L) koud water in de kom.
 3. Laat de amandelen een nacht liggen, of 8 tot 12 uur. Dit maakt de amandelen zacht genoeg om te persen tot sap. Sap proberen te verkrijgen uit rauwe, droge amandelen kan de sapcentrifuge kapot maken.
 4. Giet het water eruit en spoel de amandelen goed af. Zorg ervoor dat je ze afspoelt tot het water schoon is.
 5. Schenk 3 kopjes (0.7 L) water in de kom amandelen.  Als je een grotere portie maakt, gebruik dan een 1 tot 3 verhouding van amandelen tot water.
 6. Maak de sapcentrifuge klaar. Als je verschillende opzetstukken hebt, zet er dan eentje op die gemaakt is voor kleine stukken eten. Zorg er voor dat je de sap en afval ontvangers goed hebt aangesloten om knoeien te verminderen.
 7. Zet de sapcentrifuge aan.
 8. Stop een pollepel vol met amandelen en water in de sapcentrifuge. Giet het voorzichtig in de bovenkant van de sapcentrifuge.
 9. Ga door met het vullen van de sapcentrifuge. Stop wanneer de sap ontvanger vol is. De melk zou schuimend moeten zijn.
  Als je niet een sapcentrifuge hebt die pulp er uit haalt, filter dan de resulterende amandelmelk door een kaasdoek. Plaats de kaasdoek veilig boven een kom of een grote pot en giet langzaam het sap in de pot. Pulp verzamelt zich bovenop het kaasdoek.
 10. Voeg smaak toe aan de amandelmelk nadat het uit de sapcentrifuge komt. Dit is een optionele stap, want platte amandelmelk is licht zoet. U kunt ervoor kiezen deze te zoeten, als je gewend bent om gekochte versies te drinken.
  • Zoet de melk met honing, agavesiroop, rietsuiker of ahornsiroop naar smaak. Roer de zoetstof in, te beginnen met 1 theelepel. (4,9 ml) en ga door tot je de juiste smaak te pakken krijgen.
  • Voeg 1 tl. (4,9 ml) van vanille-extract toe om vanille amandelmelk te maken.
  • Voeg 1 eetl. (6 g) van ongezoet cacaopoeder toe om chocolade amandelmelk te maken.
 11. Vul potten tot de top met amandelmelk en bedek ze. Plaats ze zo snel mogelijk in de koelkast. Verse amandelmelk kan 2 tot 3 dagen bewaard worden.

Hoe werken juicers?

Gezondheid & Welzijn

Hoe pers je een sinaasappel met een sap perser?

Gezondheid & Welzijn

Advertisement