Connect with us

Gezondheid & Welzijn

Hoe pers je een sinaasappel met een sap perser?

Sinaasappelsap is altijd één van de meest geliefde “gezonde” drankjes geweest. De meeste, die je in de supermarkt koopt, hebben een heleboel zoetstoffen erin en zijn gepasteuriseerd. Pasteurisatie is genoodzaakt om ervoor te zorgen dat het sap niet te snel over datum raakt. Jammer genoeg verwijder je met pasteurisatie wel alle gezonde stoffen die juist zo goed zijn aan sinaasappelsap. Het meeste sinaasappelsap in de supermarkten bevat alleen het waterstuk van de sinaasappel, terwijl de goeie stoffen juist in het witte stuk zitten.
De techniek die we in dit artikel gaan gebruiken is super makkelijk en zorgt ervoor dat de goeie stoffen in je drankje komen. Ja, als je een verkeerde machine gaat gebruiken kan het zijn dat de verkeerde stoffen vrijkomen (lees onder ons stappen plan over welke machine het gaat)
 

Stappen om tot het perfecte sinaasappelsap te komen

  1. Snijd de boven en onderkant van de sinaasappel eraf.
  2. Gebruik een mes om de schil van de sinaasappel af te snijden. Snijd de schil zo dun mogelijk zodat je zo veel mogelijk van het witte stuk overhoudt.
  3. Snijd de sinaasappel in vier of in acht zodat het in het reservoir van je perser past. Als je een perser met een groot reservoir gebruikt is deze stap overbodig.
  4. Stop het in de perser om het gezondste glas sinaasappelsap te maken dat je ooit hebt gehad.

 

Belangrijke tip!

Om het maximale resultaat te behalen ga je best geen sapcentrifuge gebruiken. Door de hitte (die vrij komt door de hoge snelheden in omwentelingen) van dit apparaat verwijder je namelijk een groot stuk van de essentiële voedingsstoffen. Je gebruikt beter een slowjuicer. Heb je nog géén slowjuicer, gebruik dan de site van Vivajuice om slowjuicers te vergelijken. Zo ga je zeker de beste slowjuicer kopen. Ze hebben trouwens ook een handige juicer top 10 lijst. Doen!
Mocht je nog vragen hebben? Neem dan contact met ons op.

Hoe werken juicers?

Gezondheid & Welzijn

Hoe maak je amandelmelk met een sapcentrifuge

Gezondheid & Welzijn

Advertisement