Connect with us

Gezondheid & Welzijn

Hoe onderhoud ik mijn hoofdkussen het beste?

Sta je er weleens bij stil hoeveel gebruik we maken van ons kussen? Iedere avond wanneer we gaan slapen leggen we ons hoofd weer op hetzelfde kussen. Gemiddeld slapen we 8 uur per nacht. Dat betekent dat we ongeveer een derde van onze tijd doorbrengen met ons hoofd op het hoofdkussen. Dan mag deze dus wel goed worden verzorgd. Hieronder hebben we verschillende tips die je kunt gebruiken voor het onderhouden van het hoofdkussen.
Onderhoudstips hoofdkussen
Het begint natuurlijk bij het kopen van het kussen. Kies je voor een wasbaar kussen of juist een niet-wasbaar kussen. In beide gevallen zijn er verschillende onderhoudstips.

  • Ook al koop je een wasbaar kussen, dan is het nog steeds niet verstandig om deze te vaak te wassen. Hierdoor verliest het kussen een groot gedeelte van zijn elasticiteit en dit zorgt er nou juist voor dat een kussen lekker ligt om met ons hoofd op te slapen.
  • Was jij je kussen wel uit? Zorg dan dat deze erg goed droogt voordat je hem weer in gebruik neemt. Het is niet goed voor een hoofdkussen om weer in gebruik genomen te worden wanneer deze nog niet helemaal droog is. Daarom is het vaak ook handig om er een te kopen die in de droger kan. Zo weet je zeker dat het kussen goed droog is voordat deze weer in gebruik wordt genomen.
  • Gebruik altijd een beschermende hoes. Doordat we er zoveel op liggen en er veel tijd op doorbrengen komt er veel zweet en andere bacteriën in. We zijn namelijk ook geregeld ziek en dan zullen er meer bacteriën in komen waar we niet op zitten te wachten. Voorkom dit dan ook door een hoes te gebruiken.
  • Probeer het kussen gemiddeld 1 tot 2 keer per jaar uit te wassen, tenzij het dringend is om deze vaker uit te wassen.

Klik hier voor nog meer onderhoudstips voor je hoofdkussen. Nogmaals, onthoud hoeveel tijd we doorbrengen op het kussen in ons leven en hoe belangrijk deze is voor een goede nachtrust.

Zo voorkom je slaapproblemen Zo voorkom je slaapproblemen

Zo voorkom je slaapproblemen

Gezondheid & Welzijn

Advertisement