Connect with us

Gezondheid & Welzijn

Ontmoet Bobble: de waterfles met filter

We zijn zeker niet degenen die steevast één product de hemel in zullen prijzen. Anderzijds sprak het concept van de Bobble waterfles ons zo hard aan, dat we eigenlijk niet anders konden. Waarom? Omdat deze waterfles met filter wel eens dé revolutie op vlak van drinkbaar water zou kunnen betekenen. Misschien niet meteen in Nederland, maar zeker in landen waar de waterkwaliteit de wensen overlaat (en dat is lang niet alleen buiten Europa).

Wat is het?

De Bobble waterfles filter het water eigenlijk gewoon terwijl je het drinkt. De ingebouwde filter, die bestaat uit actief kool, klaart de klus. We gaan zeker niet de natuurkundige kant op, maar laten we het toch kort even samenvatten: de filter werkt als een magneet waaraan chloor en andere organische verontreinigingen blijven kleven. Chloor wordt al een tijdje niet meer gebruikt in huis, maar vooral bij oude loden leidingen zal het filtersysteem zijn nut kunnen bewijzen.
Het voornaamste voordeel, althans wat ons betreft, vinden we zijn duurzaam karakter. Zo werd de fles volledig gemaakt op basis van gerecycled materiaal en is het volledig vrij van BPA. De filter moet wel tweemaandelijks vervangen worden, maar als je de gebruikte filter opstuurt naar Bobble – dan recyclen ze die ook gewoon.

Wat is het praktisch nut?

Het filtersysteem beschermt ons tegen chloor en andere verontreinigingen. Zoals eerder gezegd zal dat in Nederland vooral zijn dienst bewijzen bij het drinken van kraantjeswater bij oude gebouwen waar nog steeds loden leidingen te vinden zijn. Vooral in openbare gebouwen ben je zo wel erg zeker van je stuk. Chloor, dat vinden we eigenlijk niet echt meer in Nederland – wel in het buitenland. De Bobble is dan ook een ideale compagnon voor zij die op vakantie gaan naar landen waar wel chloor in het water te vinden is.
Opgelet: de filter helpt niet bij het beschermen tegen bacteriën. Zomaar erg vervuild water drinken, dat is met andere woorden geen goed idee. Ook zal je deze waterfles met filter vaak moeten wassen, aangezien het anders ook zelf zo’n broeihaard van microscopische wezentjes zal worden. Dat laatste kan natuurlijk de bedoeling niet zijn.

Advertisement