Connect with us

Gezondheid & Welzijn

De nadelen & voordelen van een crashdieet

Het crash dieet
Wat houd het crash dieet in ? Met het crash dieet val je snel veel kilo’s af in een hele korte tijd, namelijk enkele dagen tot een week. De naam crash dieet zegt het al. Je crasht de manier van eten zo intens dat je snel een aantal kilo’s afvalt. Wanneer je een crash dieet volgt , moet je je precies aan het crash dieet houden. Dwaal je af of foetel je een beetje, zal een crash dieet niet helpen, en dus niet de resultaten geven die jij zoekt. Er zijn verschillende varianten van een crash dieet die geschikt kunnen zijn voor jou.
Varianten crash dieet
Enkele varianten van het Crash dieet zijn, het ziekenhuisdieet en soepdieet. Ook hier zeggen de namen genoeg. Het ziekenhuisdieet is een crashdieet waarbij je eet alsof je in het ziekenhuis ligt. Dit betekend dus eigenlijk weinig eten, geen suikers en veel fruit. Het soepdieet is een crashdieet waarbij je de hele week alleen maar soep eet met speciale ingrediënten. Het soepdieet is een crash dieet die in het algemeen makkelijk te volgen is omdat je onbeperkt soep mag eten, waardoor je nooit honger zult hebben. Een ander crash dieet is het sap dieet, waar je alleen leeft op sapjes, echter dit is moeilijker vol te houden. Het is aan jou welk crash dieet het best geschikt is voor jou.

Voordelen crash dieet

Een groot voordeel van een crash dieet is dat de kilo’s er snel afgaan, hierdoor raak je misschien net die ene cm kwijt waardoor die oude broek je weer past. Zolang je het goed doet heb je 100 % resultaten. Vooral vrouwen volgen graag een crash dieet.

Nadelen crash dieet

Overal zitten nadelen aan, zo ook hieraan. Een crash dieet kun je maar kort volgen. Het is ongezond om zo te blijven eten zoals je bij een crash dieet doet. Doordat je weinig eet, en weinig calorieën binnen krijgt zul je minder energie hebben. Je krijgt de voedingsstoffen niet binnen die je lichaam nodig hebt. Ook wanneer je erna volledig terugvalt in je oude ritme komen de kilo’s die je met het crash dieet bent afgevallen ook weer snel terug. Pak het daarom slim aan. Een crash dieet is leuk maar maak het niet te gek. Volg daarom het crash dieet in combinatie met een ander dieet.

Conclusie crash dieet

Als je snel wilt afvallen kan een crash dieet een goede oplossing zijn. Bedenk jezelf goed wat je wilt bereiken. Wil je alleen snel een paar kilo eraf en dan is alleen een crash dieet een goede oplossing. Maar voor de langer termijn en blijvend afvallen kan je beter een andere plan kiezen.
Op Gezonderleven.info vind je tips over afvallen waarbij je voorgoed van je overtollige kilo’s af bent
 

Advertisement