Connect with us

Gezondheid & Welzijn

E-sigaret toch niet zo schadelijk als gedacht

Als je in het jaar 2000 het woord e-sigaret in je mond nam keek iedereen je scheef aan, niemand wist toen nog wat een e-sigaret was en al helemaal niet dat dit een trend in Nederland en andere Europese landen zou gaan worden.
De e-sigaret is in begin 2015 vaak zeer negatief in het nieuws geweest, deze zou 15 keer erger kanker verwekkend zijn dan een tabak sigaret. Circa drie kwart jaar later blijkt dat deze bewering niet terecht was. Een onafhankelijk onder zoek van de Harvard School of Public Health heeft aan getoond dat het dampen van een e-sigaret lang niet zo slecht is voor je gezondheid als het roken van een sigaret. Dat wordt nog eens bevestigd door Stivoro, KWF en het Longfonds.
Uit recent onderzoek uitgevoerd door de Harvard School of Public Health blijkt ook dat een e-sigaret niet zo verslavend is als altijd gezegd werd.
In het jaar 2012 heeft de Harvard School of Public Health de uitkomst van een onderzoek gepresenteerd waar uit bleek dat nicotine ook niet zo verslavend is als altijd al werd beweert door de media.
Arts Philippe Presles heeft recent een boek gepresenteerd waarin hij beschrijft hoe effectief de e-sigaret is om te kunnen stoppen met roken. Dhr. Presles omschrijft in zijn boek dat stoppen met roken door middel van een e-sigaret een effectieve methode is om van het roken af te komen, ook voor de langere termijn. Ook zegt hij in zijn boek; “Deze uitvinding zal verantwoordelijk zijn voor het redden van een recordaantal levens in de 21ste eeuw”

Stoppen met roken

Als je wil stoppen met roken door middel van een e-sigaret is dat relatief simpel, het werkt als volgt; begin een e-liquid te dampen die jij prettig vindt dampen, vervolgens druppel je maandelijks bij die e-liquid een aantal ml e-liquid die geen nicotine bevat. Zo bouw je het percentage nicotine geleidelijk aan af en zal je binnen een jaar kunnen stoppen met roken en ook met de e-sigaret.

Een e-sigaret in het vliegtuig

Elektronica

Advertisement