Connect with us

Elektronica

Een e-sigaret in het vliegtuig

De douane op het vliegveld controleert grondig welke materialen je mee wilt nemen in het vliegtuig. Er zijn strenge regels rondom scherpe voorwerpen en vloeistoffen. Daarnaast zijn er nog regels wat wel en niet mag in het vliegtuig. Zo is roken in het vliegtuig ten strengste verboden, maar hoe zit het eigenlijk met een e-sigaret? Met een e-sigaret heb je geen brandende sigaret en verspreid je nauwelijks schadelijke stoffen. Ben je geïnteresseerd in de regels over de e-sigaret in het vliegtuig, lees dan vooral verder.

De e-sigaret door de douane

De hoeveelheid vloeistof die in de clearomizer zit valt onder de wettelijke norm dat is toegestaan in je handbagage. Het is zelfs verplicht om je e-sigaret in je handbagage mee te vervoeren in plaats van in je koffer. Er zijn namelijk incidenten geweest waarbij de e-sigaret de oorzaak was van brand aan boord. Het is immers een elektronisch apparaat met een batterij. Zodra het apparaat per ongeluk aangaat in je koffer, ontstaat er al snel brand. Brand in het vrachtruim tijdens de vlucht is levensgevaarlijk, want voordat je erbij bent is het al te laat. Daarom is het verplicht om het elektronische apparaat mee te nemen in je handbagage. Check voor de zekerheid wel bij de desbetreffende vliegtuigmaatschappij of het is toegestaan om het apparaat mee te nemen aan boord. Deze regel kan namelijk per vliegmaatschappij verschillen.

Het gebruik van de e-sigaret in het vliegtuig

Je zou denken dat er met een e-sigaret toch nauwelijks schadelijke stoffen vrijkomen en je geen vuur hebt? Echter, zijn de dampen ook ten strengste verboden aan boord van het vliegtuig. Je hoeft het niet stiekem op het toilet te proberen, want de rookmelder is zeer gevoelig. Het is niet alleen zeer gevaarlijk wat je doet, maar het levert je ook een flinke boete op. Je bent binnen een seconde duizend euro armer.

Tips voor het vervoeren

Als het vliegtuig eenmaal in de lucht is, krijg je te maken met een andere luchtdruk. De kans is groot dat een gevulde e-sigaret gaat lekken. Om te voorkomen dat al je spullen onder de vloeistof komen is het verstandig om je e-sigaret in een klein zakje te doen. Je clearomizer leeg meenemen is nog slimmer. Zorg er daarnaast voor dat je het apparaat uit elkaar haalt. Zo voorkom je dat het apparaat per ongeluk aan gaat in je tas en het voor ongelukken kan zorgen.

E-sigaret toch niet zo schadelijk als gedacht

Gezondheid & Welzijn

Advertisement