Connect with us

Gezondheid & Welzijn

Stoppen met roken – drie tips

Tip 1: Neem de rookverslaving serieus
Stoppen met roken kan klinken als iets dat u wel even doet wanneer u nog volop aan het roken bent. Wanneer het moment daar is en u echt gaat stoppen met roken zult u merken dat het toch best wat moeite kan kosten. De rookverslaving is een serieuze verslaving, die volgens sommige experts zelfs vergeleken kan worden met verslaving aan heroïne. Zie de rookverslaving dan ook als een serieus probleem waar u vanaf wilt.
 
Tip 2: heb een noodplan paraat
Hoewel stoppen met roken geen activiteit is in de zin dat u moet gaan zitten kniezen totdat de ontwenningsverschijnselen voorbij zijn, is het wel degelijk handig om een noodplan te hebben wanneer u een moeilijk moment doormaakt. U kunt bijvoorbeeld bij heftige trek in een sigaret een blokje om gaan lopen buiten, gaan sporten of afspreken met vrienden. Dit alles zorgt ervoor dat u afleiding krijgt en uiteindelijk niet naar de sigaret grijpt.
 
Tip 3: Stoppen met roken via acupunctuur
Acupunctuur is een van origine Oosterse wetenschap dat kan worden ingezet tegen verschillende lichamelijke en geestelijke klachten. Ook voor stoppen met roken is er een vorm van acupunctuur. Wilt u stoppen met roken via acupunctuur, dan zult u twee of drie afspraken met een acupuncturist moeten maken. Met behulp van de zogenaamde ooracupunctuur wordt de wilskracht om te stoppen vergroot en worden ontwenningsverschijnselen verminderd.

Advertisement