Connect with us

Wonen

Lekkere geur in huis?

Het liefst heb je de hele dag een lekkere geur in huis. De geur van het voorjaar bijvoorbeeld, of van jouw favoriete luchtje. Dit lukt echter niet altijd, waardoor er soms een muffe geur in je huis kan hangen. Dit wil natuurlijk niemand, waardoor jij op zoek bent gegaan naar dit artikel. Hier vind je een aantal tips om te zorgen dat jouw huis of kamer weer lekker gaat ruiken. Want niets is lekkerder dan dat!

Brand geurkaarsen

Waarschijnlijk is deze tip wel wat vanzelfsprekend, om een lekkere geur in huis te krijgen kan je heerlijke geurkaarsen aansteken. Deze kaarsen zorgen vaak voor een subtiele maar lekkere geur in huis. Ook zorgt het meteen voor wat gezelligheid, waardoor jouw huis ook meteen wat huiselijker aanvoelt. Je hebt hierin niet alleen de wintergeuren waar jij waarschijnlijk meteen aan denkt, maar je hebt ook wat frissere geuren. Daarnaast hoef je niet altijd de hoofdprijs voor de geurkaarsen te betalen; je kan ze ook vinden bij de Action, Ikea, Blokker of de Kruidvat zelfs. Neem daar eens een kijkje.

Naast geurkaarsen kan je ook gaan voor geurstokjes. Je kent ze waarschijnlijk van Rituals. Hier werk je met een flesje met vloeistof die door middel van de stokjes (vandaar ook geurstokjes) door de kamer wordt verspreid. Dit kan er ook erg gezellig uit zien, maar sommige geurstokjes hebben een overheersende geur.

Ramen open!

Een van de makkelijkste manieren is om de ramen open te zetten. Zo is de muffe lucht eigenlijk snel weg, wat er weer voor zorgt dat er een frisse geur in je huis komt te hangen. Met koude dagen kan het wat minder prettig zijn om de ramen open te hebben, maar zelfs vijf minuten de ramen of de deuren open kan al voor een betere geur zorgen. Het is al slim om in de nacht ergens een raampje open te laten zodat het kan luchten. Doe dat wel tactisch, zodat het geen letterlijke opening wordt voor inbrekers. Maar de ramen open hebben scheelt vaak al enorm veel!

Kamerspray

Een andere optie om te zorgen voor een lekkere geur, is om gebruik te maken van een kamerspray. Dit heb je tegenwoordig in veel verschillende geuren en ook sterktes. Je kan wederom naar de Rituals gaan, maar ook bij de Kruidvat hebben ze erg lekkere opties. Deze zijn ook wat betaalbaarder. Dit kan je sprayen op het moment dat je de geur wat muf vindt worden, dus spray het wanneer je het nodig vindt.

Uiteraard kan je ook gaan voor een geurverspreider uit het stopcontact, maar die staat vanzelfsprekend de hele dag aan terwijl dat niet altijd nodig is. Het is ook leuk om te zorgen dat het in je interieur past, zo heb je ook geurverspreiders die passen in een minimalistische woonkamer. Voor ieder wat wils!

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisement