Connect with us

Wonen

4 planten die zelfs jij levend kunt houden!

Veel planten in je interieur is natuurlijk helemaal de trend. Van een grote bananenplant tot een mini cactusje. Ze zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten. Het geeft je interieur kleur en leven. Maar stel je voor, je koopt een leuk nieuw plantje. Je geeft het genoeg zonlicht, water en liefde. Maar dan zie je alweer die gele en bruine bladeren hangen. Je probeert het arme plantje nog te redden, maar het is te laat. Je doet zo je best, maar toch gaan je planten altijd dood. Wat doe je nou verkeerd? Geen zorgen, niet iedereen heeft groene vingers. Gelukkig bestaan er genoeg kamerplanten die niet veel aandacht en speciale verzorging nodig hebben. Hierbij 5 planten die zelf jij levend kunt houden!

De pannenkoekenplant

Dit is een van de schattigste kamerplantjes die er bestaat: de pannenkoekenplant, ook wel de Pilea Peperomioides. Dit plantje is tegenwoordig razend populair en bijna overal verkrijgbaar. De blaadjes van dit leuke plantje zijn plat en rond. Ze zien eruit als kleine pannenkoekjes, vandaar deze leuke naam. Het pannenkoekenplantje is erg klein, maar kan uitgroeien naar een groter formaat. Dit plantje staat er ook om bekend dat je het gemakkelijk zelf kan stekken. Het pannenkoekenplantje is gemakkelijk te verzorgen. Iedere week heeft het een klein beetje water nodig. Geef het kleine scheutjes, zodat de grond altijd een beetje vochtig is.  Zet het plantje nooit in de directe zon, maar wel op een lichte plek. Dit plantje is ook een perfect verjaardagscadeau. Het past in ieders interieur en zelfs voor die vriendin zonder groene vingers, moet dit plantje te onderhouden zijn.

Vrouwentong

De vrouwentong, ook wel de Sansevieria Trifasciata, staat bekend als een makkelijke kamerplant. Er zijn zeventig verschillende soorten vrouwentongen. Daar moet er vast wel een voor jou tussen zitten! Als je minder ervaring hebt in het verzorgen van planten, is de vrouwentong de perfecte keus voor jou. Deze plant kan op bijna iedere plek in het huis staan. Zorg dat de grond goed opdroogt tussen de gietbeurten door. Deze plant vindt het zelfs niet erg om naast een verwarming te staan. Het enige wat deze plant niet fijn vindt is om in de felle zon te staan. Het mooie patroon op de bladeren van de vrouwentong geeft een interessante touch aan een ruimte.

Monstera

Een van de meeste trendy kamerplanten van de laatste tijd is de Monstera, ook wel de gatenplant genoemd. Deze prachtige plant is een echt eyecatcher in iedere ruimte. De grote bladeren zijn opvallend door de gaten erin. Het geeft je huis een echte jungle look. Ook het verzorgen van de Monstera kan niet moeilijk zijn. De Monstera heeft in de winter een keer per week water nodig, maar in de zomer en lente zo’n twee keer. Laat de grond weer goed opdrogen tussen de gietbeurten door. Je kunt altijd even de grond voelen of het te droog of te vochtig is. Ook deze plant staat niet graag in de volle zon, maar heeft wel graag wat daglicht.

Tabaksplant

De tabaksplant, ook wel de Ficus Lyrata, is een bekende favoriet. Deze plant is een echte blikvanger, heeft een luchtzuiverende werking én is ook nog eens gemakkelijk te verzorgen. De plant heeft prachtige grote groene bladeren en houdt erg van de zon. Deze plant kun je daarom ook gerust bij het raam zetten, ze hebben namelijk erg veel behoefte aan licht. Deze plant heeft een keer per week water nodig. De tabaksplant moet altijd in een vochtige grond staan, voel daarom altijd even de aarde aan of het misschien wat meer water nodig heeft.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisement