Connect with us

Wonen

Fijne glazen om te verzamelen voor de uitzet

Wanneer je het ouderlijk nest gaat verlaten, komt ook de tijd dat je allemaal dingen aan moet gaan schaffen. Het is dan ook handig om te weten wat je hiervoor al vast kan gaan verzamelen of wat je moet gaan regelen wanneer je op jezelf gaat wonen. Eén van deze dingen zijn de glazen. Wat is handig om in huis te hebben en wat is overbodig? Natuurlijk merk je zelf na een tijdje wat jij nodig vindt en wat eigenlijk niet, maar je moet ergens beginnen en dan is dit een goed aanknopingspunt. Lees je mee?

Longdrinkglazen

Een van de dingen die je natuurlijk niet kan vergeten is het longdrinkglas. Hier kan je water in serveren maar ook een frisdrank bijvoorbeeld. De meeste mensen op bezoek willen wel een drankje en zal je dan ook zo’n glas aanbieden. Zorg dat je er genoeg hebt. Ga daarbij voor een formaat dat jij prettig vindt. De een heeft het liefst grote glazen zodat je minder vaak hoeft bij te vullen, waar de ander het weer fijn vindt om kleinere glazen te hebben omdat dat wellicht wat fijner in de hand ligt. Doe net wat jij fijn vindt maar zorg dat je deze in huis hebt!

Bierglazen

Een van de glazen die vaak over het hoofd wordt gezien, is het bierglas. Veel mensen drinken hun biertje namelijk uit de fles, waardoor het als overbodig gezien kan worden. Wanneer er wat oudere mensen over de vloer komen voor een biertje, willen zij vaak wel een glas bij het biertje hebben. Het is dan wel zo leuk en zo fijn om er glazen voor te hebben. Verdiep je eens in alle soorten bierglazen. De meest gangbare keuze is een fluitje. Dit is net wat groter dan een vaasje maar ook weer niet al te groot. Wederom, kies vooral wat jij fijn vindt drinken of wat lekker in de hand ligt.

Wanneer je een enorme fan bent van speciaal bier, dan kan het ook leuk zijn om hier wat glazen van in huis te halen. Let wel op: als je hier eenmaal mee begint dan kan je meestal niet meer stoppen. Elk speciaal biertje vraagt namelijk voor een ander glas maar je kan er ook niet de hele kast mee vol zetten natuurlijk. Ga daarom voor gangbare glazen of juist hele gekke glazen.

Wijnglazen

Veel mensen drinken tijdens het eten lekker een glaasje wijn, dan is het wel zo fijn als je hier de glazen voor in huis hebt. Het is natuurlijk fantastisch als je aparte glazen voor witte en rode wijn hebt, maar dit is uiteraard geen must. Wel is het fijn om er bijvoorbeeld vier te hebben of in een ander aantal waarmee je vaak bij jou thuis zal gaan zijn. Ga er trouwens ook vanuit dat er af en toe eentje zal sneuvelen.

Als je uit huis gaat, is het ook leuk om een aandenken aan het thuis wonen te hebben. Dit kan je doen door veel foto’s op te hangen, maar je kan er ook voor kiezen om een schilderij van jouw dorp of stad op te hangen of ergens neer te zetten. Helemaal leuk!

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisement