Connect with us

Winkelen

Webshops, waar moet ik op letten?

Tegenwoordig kopen steeds meer mensen producten online. Het voordeel hiervan is dat vaak de prijzen van de producten goedkoper zijn dan in een fysieke winkel.
Een fysieke winkel moet namelijk gas water licht en personeel betalen. Hierdoor kunnen de fysieke winkels vaak niet concurreren met de webshops.
Tegenwoordig zie je daarom ook dat fysieke winkels buiten hun fysieke winkel ook een webshop zijn gestart. Hierdoor pakken ze beide markten.
Mensen waren in het verleden sceptisch over het online kopen van producten i.v.m. de garantie en levering. Tegenwoordig is het zo dat wanneer je in een fysieke winkel een product koopt en terug komt voor garantie, je meestal zelf contact op moet nemen met de fabrikant.
Dit is in de situatie wanneer u uw product online hebt aangekocht precies het zelfde.
De enige gedachte die nog kan spelen, is dat je bij een fysieke winkel je product direct mee krijgt (zolang deze voorradig is). Bij een webshop moet je minimaal een dag (indien voorradig) wachten.
Betreft de levering zijn er sinds enkele maanden webshops die al de zelfde dag kunnen leveren! Dit uiteraard tegen een iets hogere leveringsprijs.
Tegenwoordig zijn er ook al online winkelcentrums, waardoor je op 1 website meerdere webshops hebt staan. Hierdoor kunt u uw een product vergelijken met andere webshops. Enkele interessante dingen zijn: prijs / voorraad / veilig kopen keurmerk etc. Hierdoor kunt u zelf de keuze maken met wat u zelf belangrijk vind. Het is vanzelf sprekend dat u altijd eerst uitzoekt hoe de mensen de webshop beoordelen waar u wellicht uw aankoop gaat doen. Denk bijvoorbeeld aan hoe de webshop is omgegaan met klanten die terug zijn gekomen met een defect product? Hier kan namelijk een heel groot verschil in zitten.
De ene webshop vervangt het product direct zonder enige problemen en andere webshops laten het afweten. Weet je niet hoe je achter de klandizie van een webshop komt? Gebruik dan simpelweg Google met het zoekwoord: winkelnaam reviews. Hierdoor zult u vast en zeker meerdere zoekresultaten te zien krijgen over de betreffende webshop. Veel mensen laten hun mening vaak horen op het internet over een webshop. Zowel positief maar ook negatief. Dit is puur om andere toekomstige klanten te laten weten hoe de webshop zijn leveringen en aftersales doet.
Zoals eerder vermeldt ga niet altijd alleen op het uiterlijk van een webshop af. Het kan er nog zo mooi uit zien, maar dat bewijst nog niet dat het een goede webshop is.

Waar je op moet letten bij winkelen op online marktplaatsen

Winkelen

service video service video

Als webwinkelier starten met service video

Winkelen

webshop webshop

Verbeter uw webshop!

MKB & Industrie

Advertisement