Connect with us

Winkelen

Als webwinkelier starten met service video

service video

Je hebt geïnvesteerd in een prachtige webshop en je hebt de productkennis in huis. Toch ervaar je tegenvallende bezoekersaantallen… Dit kan gelukkig heel eenvoudig opgelost worden! Contentmarketing is dé manier om meer verkeer te krijgen naar je webshop. Op dit moment is videomarketing de trend omtrent contentmarketing. Zelf merk ik dat video steeds vaker wordt ingezet om de band met je bezoeker te versterken. In tegenstelling met stilstaand beeld, komt met bewegend beeld jouw boodschap veel beter over. Maar hoe werkt dit precies en welke video’s werken voor mijn webshop? Je leest het in dit artikel!

Er zijn diverse redenen waarom je als webwinkelier wilt starten met video. Denk aan hoger komen in de zoekresultaten, meer conversie of gewoon als extra service. Met video kun je veel meer laten zien en het trekt sneller de aandacht van de potentiele klant. Een nadeel van webshops is dat de klant een product niet volledig kan bekijken. Dit nadeel kun je heel eenvoudig omzetten naar een voordeel door video in te zetten. Je producten presenteren via video is echt een aanwinst voor jouw webshop en dit kan op verschillende manieren worden gedaan. Je kunt bijvoorbeeld een how-to video of een review maken van een product, hierdoor zijn de afmetingen beter zichtbaar. Door deze video’s in te zetten hoef je geen uitgebreide beschrijving meer te schrijven.

Starten met video met het 3S-model

Om erachter te komen welke soorten video’s werken voor jouw webwinkel kun je gebruik maken van het 3S-model. Dit model is voor bedrijven heel eenvoudig in te zetten, zeker als je marketingbudget niet hetzelfde is als die van Bol.com of Google. Het 3S-model vergt geen enorme investeringen, maar wel de inzet en drive om op een andere manier naar je klanten te communiceren. Het model legt drie type video’s uit, namelijk Shop, Service en Sales.

1. Shop: starten met bedrijfsvideo
Bedrijfsvideo’s gaan niet over een specifiek klantvraag of product. Deze video’s worden meer ingezet om je bedrijf beter te positioneren. Het zijn video’s die een grappige insteek hebben en waarvan het voornaamste doel naamsbekendheid opbouwen is. Deze bedrijfsvideo hoeft niet lang te zijn, een voorbeeld hiervan kan een kijkje achter de schermen zijn.

2. Service: Servicevideo maken
In een service video kun je veel gestelde vragen van klanten eenvoudig uitleggen. Denk hierbij aan een productvergelijking of merkvergelijking. Of het aansluiten van een apparaat. Als je potentiële kopers de mogelijkheid biedt om het product in gebruik te zien, dan creëer je vertrouwen. Deze service video’s hebben niet al teveel bewerking nodig en kunnen vaak in één opname worden gefilmd.

3. Sales: beginnen met verkoopvideo

De klant heeft zijn/haar keuze gemaakt en nu is het de bedoeling dat jij met een verkoopvideo je productkennis in gaat zetten. Beginnen met een verkoopvideo kan in de vorm van een review video. Hierin beoordeel je producten en prijst ze dan aan. Door een verkoopvideo te maken geef je de klant een extra duwtje in de rug richting de check-out.

Zelf aan de slag

Je hebt niet veel middelen nodig om een bedrijfsvideo, service video of verkoopvideo te maken. Een mobiele telefoon met een goedwerkende camera is een pré. Dit en een videobewerkingsprogramma is eigenlijk al voldoende om een service video, bedrijfsvideo of verkoopvideo te produceren. Wel een tip: houdt je mobiel horizontaal als je filmt ?. Er worden veel gratis videobewerkingsprogramma’s aangeboden. Soms zit er één standaard op je laptop, bijvoorbeeld iMovie op een Macbook. Als je tevreden bent met het resultaat, dan kun je de video uploaden op YouTube. YouTube is onderdeel van Google. Dus als je hoger wilt komen in de zoekresultaten van Google, dan raden wij om de video’s te plaatsen op YouTube. De kosten van het produceren van een filmpje hoeft dus niet hoog te zijn. Je kan het zo gek maken als je zelf wilt. Een klant is al gauw tevreden en vindt het vooral belangrijk dat de video niet te lang is.

Het maken van service video’s zal je webshop aanzienlijk verbeteren. Het heeft namelijk vele voordelen voor jouw onderneming:

  • Service video’s die veel gestelde vragen beantwoorden zorgen voor minder servicevragen via mail, telefoon of chat;
  • Je zult minder routeren ontvangen, omdat de klant een beter beeld heeft van het product;
  • Een klant verwacht geholpen te worden, een service video met teveel gedoe hoeft dus niet;
  • Je kan het echte verhaal vertellen, zoals een vergelijkingsvideo, daarom hoef je niet het praatje van de fabrikant online te zetten. Hierdoor straal je meer vertrouwen uit naar de klant.

Beginnen met het maken van video’s zal in het begin een beetje onwennig zijn. Geloof me, daar hebben meer bedrijven last van gehad. Gelukkig kan je een video zo vaak wijzigen en opnemen als je wilt. Zo vaak totdat je tevreden bent met het eindresultaat ?.

Een webwinkel op maat laten maken? We hebben je graag verder!

webshop webshop

Verbeter uw webshop!

MKB & Industrie

Auto huren Zoetermeer – snel en goed geregeld!

Auto

ict ict

Ict Bedrijf op maat

Computer & Internet

Advertisement