Connect with us

Winkelen

Hoe kan je het beste je baard onderhouden

Het is eenvoudig om een baard te laten groeien. Het enige wat je hoeft te doen is zitten (of te laten staan, als je wilt) en wachten tot de tijd voorbij gaat. Het is natuurlijk een stuk eenvoudiger als je een man bent van 18 jaar of ouder, maar zelfs als je een vrouw bent kan je het proberen als je er zin in hebt. Als je een kind bent, moet je gewoon wachten.
Maar een baard onderhouden? Dat is een stuk moeilijker.
Gelukkig bestaat deze site er voor degenen die precies willen weten hoe je je baard tot in de perfectie kan onderhouden.
Laten we eens kijken wat je precies nodig hebt op je reis naar de perfecte baard.

De Dingen die je Nodig Hebt

  1. Een speciale baardkam of baardborstel (ja, deze dingen bestaan echt)
  2. Een elektrische baardtrimmer (belangrijk punt – je krijgt waar je voor betaald. Investeer in een goede, die nog jaren mee zal gaan)
  3. Baardshampoo of -zeep (om je gezichtshaar te wassen)
  4. Een handdoek (om je baard te drogen als je ermee klaar bent)

Dingen die je niet nodig hebt

  • Een scheermes (waarom zou je een scheermes nodig hebben? Wil je je baard bijhouden of helemaal wegscheren? Dat is een keuze die je helemaal zelf moet maken)
  • Tortillachips (je hebt zeker geen tortillachips nodig, zeker niet in je baard. Deze maken het proces alleen maar moeilijker)

Al je gereedschap bij elkaar? Heel goed. Laten we beginnen je baard te onderhouden.
Begin met je baard te wassen met de baardshampoo of zeep. Het is een goed idee om dit vaak te doen, omdat je anders misschien enkele viskoppen eruit moet plukken die je al een week geleden dacht opgegeten te hebben.
Borstel je baard daarna met je speciale baardbostel of baardkam. Dit soort borstels zijn geweldig. Ze helpen enorm om eventuele knotten die je bij het houthakken of iets dergelijks hebt opgelopen eruit te borstelen.
Neem hierna je baardtrimmer ter hand. Het is slim om de trimmer in je sterkste hand vast te houden, omdat anders het gevaar bestaat dat hij uit je hand glipt en een heel stuk baard met zich meeneemt.
Lees voor gebruik de handleiding van de baardtrimmer, zodat je weet op welke stand je hem wilt gebruiken. Op mijn baardtrimmer is de kortste stand een 1, wat een bijna gladgeschoren gezicht oplevert. 10 is de langste stand, die je naar ik aanneem, gebruikt voor een Gandalfbaard. Nadat je de hem in de juiste stand hebt gezet, begin je gewoonweg alles te scheren.
NB: Als je niet precies weet wat voor soort baard je goed zou staan, vraag het gewoon aan je (het liefst bebaarde) vrienden. Vraag ze of je er beter zou uitzien met een korte mysterieuze of een lange en afstandelijke baard. Wat je absoluut niet moet doen, is je moeder vragen.
Vergeet niet als laatste je getrimde baardharen weg te wassen. Je geliefde wederhelft zal onaangenaam verrast zijn als zij of hij thuiskomt en overal baardhaar op de grond of op de toiletpot vindt.
Hierbij laat ik het. In essentie moet je gewoon een goede baardtrimmer moet kopen, de gebruiksaanwijzing lezen en hem op de juiste stand zetten. Het is gewoon gezond verstand.
Veel succes!
Meer scheertips te vinden ophttps://www.scheerzone.nl/de-ideale-scheerbeurt/

Remington MB4040

Elektronica

Advertisement