Connect with us

Vakantie & Toerisme

Op vakantie met een koffer of een backpack?

Wanneer we op reis of op vakantie gaan dan zijn er veel zaken waar we rekening mee moeten houden. Te denken valt aan alle spullen de we mee moeten nemen, eventuele visums, inentingen en natuurlijk de rest van de voorbereidingen. Een van de beslissingen die we moeten maken is of we met een koffer of een backpack op vakantie/reis gaan. Beide opties hebben zo de voor- en nadelen. Op deze pagina lees je hier meer informatie over.

Waarom een koffer handig van pas komt

Veel mensen kiezen ervoor om een koffer mee te nemen op vakantie. Het meenemen van een koffer heeft verschillende voordelen. De voornaamste reden om te kiezen voor een koffer is dat deze exacte afmetingen heeft en je veel kleren en andere spullen mee kunt nemen op vakantie. Bij het inpakken van de koffer kun je je kleren er goed inleggen en vastzetten met een riem. Bij aankomst op de bestemming zal je zien dat alle spullen er nog goed en netjes in zitten. Je begint je vakantie of reis in ieder geval niet met een rommelige koffer. Met een koffer kun je vaak de meeste bagage meenemen wat zeker voor vrouwen goed van pas kan komen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat vrouwen vaak onnodig teveel meenemen op vakantie.
Een ander voordeel aan een koffer is dat hier vaak wieltjes onder zitten met een uitschuifbare hendel. Voornamelijk op vliegvelden is het erg gemakkelijk om te wandelen met de koffer. De koffer wordt het vaakst gebruikt bij vakanties waar men bij slechts 1 accommodatie verblijft of hooguit 2. Zodoende hoeft er niet te veel met de koffer gewandeld te worden. Ga je bijvoorbeeld op vakantie naar een van de Griekse eilanden, zoals Kreta, Karpathos, Kos of een van de vele andere eilanden? Dan is de kans groot dat je op slechts een bestemming blijft. In dat geval zal een koffer goed van pas komen.

Wanneer een backpack handig van pas komt

Er zijn ook veel mensen die ervoor kiezen om een backpack mee te nemen tijdens een reis. In veel situaties komt een backpack dan ook veel beter uit. Zo is deze een stuk gemakkelijk mee te nemen op een lastig terrein en bij langere afstanden. Vooraf kun je een backpack goed instellen, zodat deze je rug zo efficiënt mogelijk belast en je weinig kans hebt op rugklachten. Vervolgens kun je een backpack gemakkelijk overal mee naar toe nemen.
Zeker bij lange reizen waarbij je vaak van accommodatie moet wisselen wordt het aangeraden om een backpack mee te nemen i.p.v. een koffer. Dit is veelal het geval bij een lange reis naar bijvoorbeeld Zuidoost-Azië, Afrika of Zuid-Amerika.

Op vakantie in eigen land: enkele tips om goedkoop te genieten

Vakantie & Toerisme

Bijzondere vakantiebestemmingen voor 2020 Bijzondere vakantiebestemmingen voor 2020

Bijzondere vakantiebestemmingen voor 2020

Vakantie & Toerisme

Dit zijn de leukste tips bij een bezoek aan Neder-Oostenrijk

Vakantie & Toerisme

Advertisement