Connect with us

Vakantie & Toerisme

Mallorca 2018: een van de populairste bestemmingen

Een van de meeste gekozen vakantiebestemmingen in Europa is al meer dan 10 jaar lang het Spaanse eiland Mallorca. Heb jij je bestemming al gekozen voor de zomer van 2018? Indien je de bestemming nog niet vast hebt staan overweeg dan absoluut Mallorca in je lijstje op te nemen. Hieronder geven we 10 redenen waarom Mallorca de aankomende zomer weer helemaal hot is.

Waarom mensen kiezen voor Mallorca

Mallorca is een eiland dat voor veel verschillende toeristen interessant is om te bezoeken. Jaarlijks zijn er jongerenvakanties die kiezen voor dit eiland, stelletjes, gezinnen en ouderen. Kortom, voor iedereen is er wel iets te doen. Hieronder de hoogtepunten.

  • Het uitgaansleven. De voornaamste reden voor jongeren om te kiezen voor een vakantie Mallorca is vanwege het uitgaansleven. El Arenal, Playa de Palma en Magaluf staan bekend om het levendige nachtleven.
  • De cultuur. Het eiland bestaat al een lange tijd en naast de bezienswaardigheden zijn er zeer veel dorpjes en plaatsjes die de tradities hebben weten te behouden. Bezoek o.a. het mooie traditionele dorpje Inca in het centrum van het eiland.
  • De bezienswaardigheden. Je kunt bijna een hele vakantie vol plannen met het bezoeken van alle bezienswaardigheden die er zijn te vinden. Enkele hoogtepunten zijn de kathedraal La Seu en de grotten van Drach.
  • De stranden. Veel toeristen kiezen puur voor Mallorca als zonvakantie. Rondom het hele eiland zijn stranden te vinden met de bekendste langs de kust bij La Palma en El Arenal. Cala d’Or is ook een populaire bestemming voor mensen die op zoek zijn naar een zonvakantie.
  • De natuur. Het eiland heeft een ongekende en schitterende natuur. In de toeristische plekken zie je hier weinig van, maar wanneer je landinwaarts gaat zie je schitterende groene velden, bergen en meer.
  • Voor een fietsvakantie. Vanwege de mooie natuur, zoals hiervoor genoemd en de goede infrastructuur is het eiland geschikt voor mensen die houden van een fietsvakantie.
  • De activiteiten en excursies. Er zijn weinig bestemmingen waar zoveel is te ondernemen tijdens je vakantie. Denk aan activiteiten als de jeepsafari’s, watersporten, duiken, quadsafari’s, boottochten, strandfeesten, fietstochten en nog veel meer.
  • Een romantische rustvakantie. Samen met je partner op vakantie? Geniet overdag van de mooie stranden, een romantisch diner in de avond en eindig de dag bij een loungebar met een heerlijke cocktail.

Advertisement