Connect with us

Vakantie & Toerisme

Wat zijn de hoogtepunten van Kuala Lumpur

Kuala Lumpur behoort tot een van de meest besproken steden in Azië. Steeds vaker kiezen Nederlanders ervoor om een stedentrip te maken naar deze stad. Maar waarom? We geven hier meer informatie over de bekendste plekken van de stad.

Mooiste plekken in de hoofdstad van Maleisië

Ga je op zoek naar informatie over de stad dan zie je ongetwijfeld vaak de twee bekende torens in advertenties en op andere afbeeldingen langskomen. Dit zijn de Petronas Twin Towers van Kuala Lumpur. Deze torens zijn de trots van de Maleisiërs. Zelfs Maleisiërs die in minder welvarende plekken in het land wonen en nog nooit in de hoofdstad zijn geweest, zijn ongetwijfeld bekend met deze torens. Een blik van dichtbij moet je dan ook zeker gemaakt hebben, maar het is ook mogelijk om de torens in te gaan. Aangeraden wordt om vooraf je tickets online te reserveren, zodat je niet voor teleurstellingen komt te staan bij aankomst.
Hoewel je bij het bezoeken van de bovenstaande torens al geniet van het mooie uitzicht, is er nog een plek waar je kunt genieten van een schitterend uitzicht. Dat is vanuit de Menara KL Tower. Dit is de communicatietoren van de stad, maar voor toeristen is er een observatiedek te vinden. In de toren is ook een restaurant. Terwijl jij van het eten geniet, geniet je tegelijkertijd van het prachtige uitzicht. Wederom wordt het aangeraden om vooraf te reserveren.
Genoeg nu over de uitzichten van de stad. Er zijn nog veel meer bezienswaardigheden en attracties. Zo kom je ook de Batu Caves tegen in de stad. Dit zijn bekende grotten waar binnen in de grotten tempels zijn te vinden. De grotten bestaan uit het gedeelte bij de hoofdingang met de tempels en de dark caves. Voor de dark caves betaal je een aparte entree.
Houd jij van shoppen? Zorg dan dat je voldoende tijd hebt in de stad. Kuala Lumpur is namelijk een walhalla voor winkelliefhebbers. Met enorme malls, zoals Berjaya Times Square, Sunway Pyramid en Suria KLCC shop je hier dagen of zelfs nog langer. Let er wel op dat je niet direct met een lege portemonnee thuiskomt. Vergeet tot slot niet om een bezoek te brengen aan het traditionele en leuke gebied Chinatown. Wanneer je de bovenstaande plekken in de stad hebt gezien dan heb je de belangrijkste plekken wel gehad, maar er is nog veel meer te doen en te ontdekken.

Advertisement