Connect with us

Sport & Recreatie

Meer sporten, minder chillen

sporten

Het is steeds belangrijker dat kinderen meer gaan spelen en dan voornamelijk veel buiten spelen. Kinderen worden sneller te dik doordat er allerlei ‘coole spullen’ beschikbaar zijn die allemaal binnen uit te voeren zijn. Al die games, films en spelletjes zijn eenvoudig binnen uit te voeren en hiermee zitten de meeste kinderen sneller op de bank. Doe dat nog eens gecombineerd met een zak chips of een glas frisdrank erbij dan vliegen de kilo’s eraan. Voor de algemene gezondheid van de mens is het goed om met z’n allen wat meer te sporten en te letten op de kleine beetjes. Met de hoge cijfers van overgewicht en obesitas maken vele gezondheidswetenschappers zich zorgen over de toekomst van de mens. Er is namelijk ook nog weer een verschil tussen overgewicht en obesitas, dit heeft allemaal te maken met het BMI (Body Mass Index). Een gezond BMI ligt rond de 20-25, boven de 25 is er sprake van overgewicht en is het BMI zelfs boven de 30 dan noemen we dat obesitas.

Overgewicht en obesitas

In 2017 heeft al een kleine 14% van de jeugd (4 t/m 11 jaar) overgewicht. Dit is extreem veel geworden vergeleken met een aantal jaar geleden, toen lag het percentage nog ruim onder de 10%. Het zijn niet alleen kinderen die te zwaar zijn, namelijk bijna 50% van alle 18+ Nederlanders heeft overgewicht. Doordat mensen vaak dikker worden naar mate wij ouder worden is het enorm belangrijk om al vanaf jongs af aan te beginnen met sporten en gezond eten. Heb je hier slechte gewoontes in dan wordt het later alleen maar nog lastiger om al dat overgewicht er weer af te hebben. Begin daarom van jongs af aan met een gezonde leefstijl en wees ook vooral sportief. Het is niet alleen goed voor jezelf om gezond bezig te zijn maar het maakt ook nog eens een stofje aan in je hersenen waarbij je je beter voelt. Door te sporten stijgt het serotoninegehalte waardoor je je blijer voelt en veel zelfvertrouwen krijgt. Dit is enorm van het belang om het krijgen van een depressie voor te zijn.

Kom in beweging!

Om kinderen meer te laten sporten heeft Miss Pony dan ook een divers assortiment aan paardrijdspullen samengesteld. Wij hopen dat dit ervoor zal zorgen dat kinderen meer zin hebben om te gaan sporten en met plezier sporten. Het is belangrijk om met z’n allen meer te bewegen en wij hopen enorm dat wij het met ons ruiterassortiment kunnen stimuleren. Het is natuurlijk wel belangrijk om tijdens het sporten de juiste sportkleding te dragen en voor diverse sporten zelfs beschermd te zijn. Neem een kijkje in onze online paardenwinkel om te kijken welk paardenspullen bij jou passen!

Advertisement