Connect with us

Onderwijs

Vier tip bij het schrijven van een scriptie

scriptie schrijven

Het schrijven van een scriptie is complex. Als je begint met je scriptie heb je er veel aan om deze tips te lezen en tijdens het maken van je scriptie in je achterhoofd te houden.

Tip 1: Baken je onderwerp af

Een veelgemaakte fout bij het schrijven van een scriptie is om een heel breed onderwerp te kiezen. Als je een breed onderwerp hebt blijven je antwoorden op de onderzoeksvragen vaag en heeft je onderzoek weinig toegevoegde waarde. Dus spits je onderwerp toe tot een heel klein deelgebied. Dit maakt je scriptieonderzoek makkelijker en de kwaliteit zal vooruitgaan.

Tip 2: Maak een hoofdstuk en paragraaf indeling

Begin niet in het wilde weg te schrijven. Bedenk is wat je precies wilt gaan schrijven. Dus maakt een hoofdstukindeling, een paragraafindeling en schrijf overal alvast wat kreten neer en copy-past links naar relevante bronnen. Nu je weet wat je waar wilt gaan schrijven kun je stuk voor stuk alle paragrafen gaan schrijven.

Tip 3: Laat je scriptie nakijken

Je wilt natuurlijk dat je scriptie er piekfijn uitziet als je deze inlevert. Laat je scriptie niet verpesten door wat taalfouten en laat je scriptie nakijken door een professioneel bureau. Voor ongeveer 100 euro kun je je scriptie dan op taal laten verbeteren. Dit kan vaak al binnen 24 uur.

Tip 4: Goede voorbereiding voor je verdediging

Zorg dat je je scriptie vanbinnen en buiten kent. Niet alleen de inhoud, maar ook waarom je voor bepaalde onderzoeksmethodes hebt gekozen. Een begeleider zal namelijk niet zo snel vragen naar de resultaten zelf, maar vooral naar hoe je tot de resultaten bent gekozen en of je onderzoek betrouwbaar is. Als je een PowerPointpresentatie maakt, zorg er dan voor dat deze kort is. Dus schrijf niet te veel op een slide. Blijft altijd rustig en neem de tijd om na te denken over vragen die je krijgt. Vraag altijd aan je begeleider om zijn vraag verder uit te leggen als je deze niet begrijpt of het antwoord simpelweg niet weet.
Veel succes met het schrijven van je scriptie!

Advertisement