Connect with us

Onderwijs

Opleiding wijkverpleegkundige volgen

opleiding

In de nabije toekomst zullen steeds meer activiteiten in de directe wijk plaats vinden. Ook de zorg zal steeds meer ingedeeld worden in verschillende wijken. Hierdoor zijn er steeds meer en vaker wijkverpleegkundigen nodig. Als wijkverpleegkundige dien je een paar zaken onder de knie te hebben, die je als verpleegkundige nog niet kent. Daarom is de opleiding wijkverpleegkundige als post HBO opleiding de ideale manier om te investeren in jezelf en in de toekomst. Maar wat leer je dan eigenlijk precies tijdens deze opleiding en wat heb je er in de praktijk aan? Is de opleiding eigenlijk wel nodig om als wijkverpleegkundige te werken? In dit artikel gaan we dieper in op deze vragen.

Praktijkgericht

Het is wellicht belangrijk om te weten dat de Wijkverpleegkundige opleiding erg praktijkgericht is. Je hebt immers al een HBO verpleegkunde achter de rug waardoor je meer dan genoeg theorie kent. Bovendien leer je specifiek over de taken van een wijkverpleegkundige. Als wijkverpleegkundige leer je namelijk niet alleen verpleegkundige hulp, maar je leert ook hoe je de mensen in de wijk zover krijgt dat ze voor zichzelf kunnen zorgen. Je begrijpt dat dit soms behoorlijk complexe vraagstukken betreft. Tijdens de opleiding Wijkverpleegkundige leer je deze situaties beheersen en naar je hand te zetten. Ook leer je bewuster te communiceren. Als wijkverpleegkundige behoort voorlichting namelijk ook tot een van je taken. In al deze aspecten krijg je les op de opleiding Wijkverpleegkundige en je krijgt ook de kans om dit in de praktijk te oefenen.

Gericht op jouw ontwikkeling

Het belangrijkste van de opleiding Wijkverpleegkundige is dat het gericht is op jouw ontwikkeling. Het gaat erom dat jij geschikt wordt om als wijkverpleegkundige aan de slag te gaan. Alles in de opleiding is dan ook gericht op jouw persoonlijke ontwikkeling, waarbij je goed begeleid wordt. Daarnaast wordt de kwaliteit van de opleiding continu beheerst waarbij als belangrijkste eis geldt dat alles vlekkeloos aansluit bij het beroep van een wijkverpleegkundige. Na de opleiding kun je dan ook als wijkverpleegkundige aan de slag en weet je alles van deze functie af.

Advertisement