Connect with us

Onderwijs

De leukste educatieve spelletjes

Kinderen kunnen op allemaal verschillende manieren vaardigheden leren. Zo kan je een kind voorlezen, maar ze ook zelf laten lezen bijvoorbeeld. Op school leren kinderen vooral door stof tot zich te nemen en opdrachten over deze gegeven stof te maken.
Echter kan het ook erg leerzaam zijn voor kinderen om op een spelende manier dingen te leren. Dit blijft dan ook vaak wat beter hangen en de kinderen hebben hier vaak ook wat meer plezier in dan het leren uit een boek bijvoorbeeld. Er zijn ontzettend veel spelletjes op de markt. Het aanbod is groter dan ooit en kinderen kunnen hier dus veel van leren. Wil je weten wat leuk is om aan te schaffen? Lees dan vooral verder!

Maan Roos Vis

Dit spel ken jij zeer waarschijnlijk nog vanuit jouw eigen jeugd, dus het kan erg leuk zijn om dit ook aan jouw kind mee te geven. Tegenwoordig heb je van Maan Roos Vis een magnetische letterdoos, de letters en de klanken blijven dan op een magnetisch bord plakken. Je maakt gebruik van opdrachtenkaarten met verschillende klanken en letters, om de kinderen bewust te maken van woorden en eventueel zelfs zinnen. Dit spel is geschikt voor kinderen tussen de 6 en 8 jaar, en je kan het spelen met één persoon. Je zou dit natuurlijk ook aan twee kinderen voor kunnen leggen, van elkaar kunnen ze namelijk ook leren!

Electro

Wellicht dat jij dit spel zelf ook nog wel kent; Electro. Dit is een spel dat goed aansluit op de dagelijkse leefwereld van een kind, en het is vooral voor kinderen vanaf de zes jaar. Het werkt eigenlijk heel simpel en een kind doet de was. Het systeem heeft namelijk twee kabeltjes in de kleuren rood en blauw. Door middel van deze kabeltjes kan je antwoorden aanwijzen en dus in verbinding brengen. Als het fout is, gebeurt er niks, maar wanneer het goed is dan gaat er een lampje branden. Het is een speelse manier van leren en kinderen vinden dit vaak ook echt leuk om te doen. Je hebt allemaal verschillende varianten dus voor elke leeftijd of levensfase van het kind is er wel een goede variant.

Top tot teen beweegspel

Door spelletjes te doen kunnen kinderen leren, maar ook zeker door te bewegen. Dit spel is geschikt voor kinderen van 4 jaar en ouder, en kan je met veel kinderen tegelijk spelen. In dit spel zitten ruim 30 opdrachtenkaarten met spelletjes voor kinderen, die gericht zijn op de motorische ontwikkeling van het kind. Zo heb je bijvoorbeeld een BeweegKwartet maar ook BeweegBingo. Niet alleen zullen ze dus leren te bewegen, ze zullen ook leren tellen, links en rechts onderscheiden en ook vormen ontdekken. Het spel is vooral voor kinderen van de kleuterleeftijd. Kennen ze de lichaamsdelen? Weten ze hoe je die moet gebruiken bijvoorbeeld? Je bent op deze manier actief bezig met leren maar ook actief bezig met het lichaam. Erg leuk en vooral leerzaam!
Wil je graag je beeldscherm wat groter als je dingen toe gaat lichten? Denk dan aan een mini beamer om het nog makkelijker te maken. Ook in het onderwijs!

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisement