Connect with us

Onderwijs

Nijmegen meditatie cursus

meditatie

Meditatie is een investering in jezelf. Meditatie is eenvoudig en voor iedereen mogelijk. Het basisprincipe van meditatie is “het leven in het nu” welk kenmerkend is voor de meest intensieve geluksbelevenissen, net zoals de beste prestaties geleverd worden, wanneer je er met je aandacht volledig bij bent (in het hier en nu). Gedachten aan toekomst of verleden kunnen als een stoorzender werken waardoor prestaties afnemen en ook belevenissen minder intensief ervaren kunnen worden.

Het op de juiste manier leren mediteren zorgt ervoor dat je minder stress en spanningen voelt, minder weerstand ervaart, en hierdoor hedendaagse ervaringen dieper kunt beleven. Doordat je niet of minder oordeelt worden negatieve ervaringen gebalanceerd. Je krijgt meer oog voor details en de schoonheid van je huidige ervaringen. Doordat de geest tot rust komt, ontspant het lichaam waardoor veel lichamelijke kwaaltjes kunnen verminderen of zelfs verdwijnen. Lichaam en geest raken beter in balans en prestaties zullen daardoor verbeteren.

Els geeft al meer dan 25 jaar meditatie cursussen in Nijmegen en kan u verschillende technieken leren om praktijkgericht te mediteren. Voor informatie Nijmegen meditatie, meer energie & concentratie bij meditatie Nijmegen. Bel Els Mientjes: 06 23346102.

Advertisement