Connect with us

Computer & Internet

Pico projector in het onderwijs

Beamers zijn ongelooflijk handig voor presentaties, films en andere zaken. De beamers worden steeds beter en werken in steeds lichtere ruimtes. Er is echter een nieuwe productgroep die steeds meer in trek komt: de mini projector (ook wel mini beamer genoemd).
Mini beamers zijn kleinere beamers, vaak zo klein dat ze in je hand passen. Er zit vaak een batterij in en er is een groot aantal mini beamers beschikbaar met een goede accu, waardoor de mini beamer een aantal uur mee kan gaan zonder dat deze stroom nodig heeft. Door het compacte formaat is de hardware in de mini projector minder goed dan de hardware in een normale projector. De kwaliteit van een mini beamer is dus ook minder goed, maar dat is goed terug te zien in de prijs. Een mini beamer is al verkrijgbaar vanaf zo’n honderd euro!
Om een mini beamer te gebruiken is het handig om een mini beamer projectiescherm op te hangen. Op zo’n projectiescherm is het beeld beter te zien. Het is daarnaast verstandig om de ruimte zo donker mogelijk te maken zodat het beeld beter wordt geprojecteerd. De lichtopbrengst van een beamer wordt uitgedrukt in (ANSI-)lumen. Hoe meer lumen een beamer heeft, hoe beter het beeld zichtbaar zal zijn in lichtere ruimtes. Mini beamers hebben over het algemeen een laag aantal lumen en hebben daardoor bijna altijd verduisterde ruimtes nodig om goed te werken. Wil jij een mini beamer kopen, dan kun je op internet veel verschillende aanbieders vinden. Mini beamers zijn vaak zo compact dat je ze overal mee naar toe kunt nemen, erg handig!

Advertisement