Connect with us

Mode

Kledingtip voor jouw bovenlichaam.

Wanneer jij de kleding voor jouw bovenlichaam uitzoekt, dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Ten eerste moet de kleding van jouw bovenlichaam, net als al jouw andere kleding, goed passen. Een goede manier om dit in acht te nemen is om te kijken naar de naad van de schouders. Deze moet goed langs jouw schouders lopen. Dit houdt het volgende in: valt de naad over jouw schouders, dan is jouw trui, shirt of overhemd te groot.

De juiste maat

Begint de naad nog voordat jouw schouders overgaan naar jouw armen, dan is het kledingstuk te klein. Ook in lengte moet jouw overhemd, short of iets dergelijks niet te ver over jouw lichaam vallen. Jouw kleding moet jouw lichaam tonen, niet verstoppen. Dit geldt ook voor mensen die aan de dikke of dunne kant zijn. Wanneer je stevig bent en je draagt kleding dat erg wijd zit, dan lijk je alleen maar groter. Indien je dun bent, en je kleding is te wijd, dan lijk je alleen maar dunner. Maar of je nu dik, dun, slank of atletisch gebouwd bent, je moet altijd trots zijn op jezelf. Stijl gaat om het uiten van jezelf.

Durf op te vallen

Durf kleding te dragen met opvallende kleuren. Hiermee wil ik echter niet zeggen dat jij erbij moet lopen als een gekleurde clown. Veel mannen dragen vaak overhemden in donkere kleuren. Om op te vallen tussen alle andere mannen kan jij dus overhemden gaan dragen met fellere kleuren. Koop bijvoorbeeld een mint groen overhemd, of een baby blauwe. Er zijn veel mooie overhemden te koop in felle, opvallende kleuren. Er zijn onderzoeken geweest waaruit is gebleken dat vrouwen mannen, die felle kleuren in hun kleding gebruiken, sexier vinden dan mannen die gekleed gaan in donkere, grauwe kleuren. Houdt dit in gedachte.

De tint van je huid telt

Een ander aandachtspunt om rekening mee te houden is jouw huidskleur. Heb je een lichte huidskleur, trek dan liever geen lichte overhemden of shorts aan. Kies in dat geval liever voor donkerdere kleuren. Neem bijvoorbeeld geen mint groen overhemd, maar een donker groen overhemd. Hetzelfde geldt in principe ook voor mensen met een donkere huidskleur, maar toch is het voor deze mensen minder erg wanneer zij donkere kleding zouden dragen. Het probleem van mensen die een lichte huidskleur hebben en die lichte kleding gaan dragen is, dat deze kleding hen nog bleker maakt dan dat zij al zijn. Mensen met een donkere huidskleur kunnen vaak zowel lichte als donkere kleding dragen.

Pas je jas aan op je garderobe

Heb je eenmaal jouw collectie met kledingstukken voor jouw bovenlichaam compleet, dan is het tijd om hier één – maar het liefst twee – passende jas(sen) bij te zoeken. Ik raad jou aan om een leren jas te kopen. Niet alleen zijn leren jassen tijdloos, ze gaan ook lang mee en ze zijn bovendien stijlvol.
Ben je op zoek naar meer datingtips? Kijk dan eens op Datinggids 4 U en de blog voor mannen.

Het neutrale karakter van blauwe en witte overhemden

Mode

Verschillende soorten enkellaarsjes

Mode

Je hebt haar telefoonnummer, en nu?

Hobby

Advertisement