Connect with us

Mode

Alles wat je moet weten over wimperextensions

Wat zijn wimperextensions nou eigenlijk?
Wimperextensions zijn eigenlijk gewoon nepwimpers die afhankelijk van het type wimperextension of aan de oogleden of aan de wimpers zelf worden vast gemaakt. Je eigen wimpers worden dus met behulp van extensions langer gemaakt. Hierdoor krijg je eer zwoelere en mooiere oogopslag.
Wat voor verschillende soorten wimperextensions zijn er?
Er zijn ongeveer 3 verschillende soorten extensions en technieken. Ik zal ze alle drie even kort toelichten. De eerste techniek is de one-by-one techniek. De naam zegt het eigenlijk al, bij deze techniek wordt op elke natuurlijke wimperhaar één nepwimperhaar geplakt. Dit is de meest natuurlijke look met extensions die je bijna kan krijgen. Dan heb je ook gewoon een wimperstrip. Dit is een hele strip met wimperhaartjes die je dan gewoon op je eigen wimperrand plakt. Als laatste heb je dan ook nog plukjes. Dit zijn plukjes van wimperhaartjes die je dan één voor één opplakt.
Hoe verwijder je je make up met wimperextensions?
Bij het verwijderen van je oog make up moet je met extensions op een paar dingen letten. Allereerst moet je opletten op producten met oliebasis. De olie kan ervoor zorgen dat de lijm die gebruikt is bij het zetten van de wimpers wordt aangetast. Ook moet je oppassen met het wrijven in je ogen. Door hard te wrijven kan het voorkomen dat je eigen wimpers worden beschadigd en uitvallen. Tot slot moet je ook nooit zelf proberen je extensions eraf te halen of af te trekken. Dit is zeer slecht voor je eigen wimpers. Laat ze ten alle tijden verwijderen door een specialist.
Hoe werkt het opvullen van wimperextensions?
Elke dag valt wel een wimper uit. Aangezien je wimperextensions aan je eigen wimpers vast zitten moet je ze dus regelmatig laten bijvullen. Het varieert per persoon hoe snel dat moet gebeuren want bij de ene persoon vallen wimpers sneller uit dan bij de andere. Gemiddeld duurt het ongeveer 3 weken voordat ze weer moeten worden bijgevuld.
Je kan de wimpers natuurlijk laten zetten maar vind je het leuk om ze zelf te leren hoe het zetten van de extensions in zijn werk gaat dan kan je ook een cursus wimperextensions volgen.

Advertisement