Connect with us

Mode

Elke tatoeage heeft een bijzonder verhaal

tattoo

Met de stijgende populariteit van tv programma’s als Ink Master op Spike Tv is de tatoeage weer helemaal hot. En waarom ook niet? Een tatoeage is niet langer het symbool van de lagere klasse. Het is niet langer een lichaamsversiering die wordt gebruikt door matrozen en bouwvakkers of hoeren. De tatoeage heeft zich ontworstelt aan een imago waar je vroeger niet mee geconfronteerd wilde worden. Ook chirurgen, advocaten en zelfs parlementsleden hebben een tatoeage. Je zou bijna denken dat het erbij hoort. Een tatoeage vinden veel mensen mooi, zeker als het een bijzondere creatie is. Vaak schuilt er achter elke tatoeage een bijzonder verhaal. Dat is niet altijd het geval geweest. Je kunt er altijd nog voor kiezen om zelf te leren tatoeëren met tattoo chiel, van het boek zelf tatoeëren boek.

Tatoeëren als kunst

Het tatoeëren is een kunst die teruggaat tot de tijd van het oude Egypte. Opgravingen in de buurt van piramides hebben ons veel geleerd over de gebruiken van die tijd. Vooraanstaande en hooggeplaatste burgers gebruikten de kunst van de lichaamsversiering om zich te onderscheiden van de rest. Het was meer een statussymbool. Logisch als je beseft dat het in die tijd bijzonder was als je het je kon veroorloven om inkt te gebruiken. Je moest dan wel een hogere sociale status hebben, voor de gewone man of vrouw was het onbetaalbaar. Van recentere  datum is de vondst van Ötzi, de jager die in de Oostenrijkse Alpen aan zijn einde kwam, wellicht door een gevecht met een concurrent. Uit onderzoek bleek dat Ötzi maar liefst 59 verschillende tatoeages had. Dan hebben we het over ruim 5300 jaar geleden.

Hygiëne

De Techniek van het tatoeëren is de laatste jaren sterk verbeterd. Doordat de industrie inzag dat tatoeages steeds vaker werden gevraagd, werden er machines ontwikkeld die het mogelijk maken om met een grote precisie te werk te gaan. Niet langer moest men met een scherp mesje de inkt onderhuids aanbrengen. Het werd ook veel hygiënischer, bovendien kwam er een strenge regelgeving om ongewenste uitwassen tegen te gaan. Als je nu dus een tatoeages laat zetten hoef je je geen zorgen te maken over het oplopen van een besmetting door een vervuilde naald. Het is 100% veilig.  

Advertisement