Connect with us

Mode

High end vintage online

High end vintage online

In de kledingindustrie worden veel stappen gezet om te werken aan betere arbeidsomstandigheden en methoden om milieuvriendelijker te produceren. Toch blijft de productie van katoen bijvoorbeeld een grote belasting voor het milieu vanwege de grote hoeveelheden water die erbij worden gebruikt. En kunststoffen zijn bijvoorbeeld weer niet goed voor de zeeën, omdat ze van olie zijn gemaakt. Dat kan anders, bijvoorbeeld door eens wat vaker vintage te kopen. Er is wereldwijd heel veel mooie en bruikbare kleding die nog jaren mee kan. De beste high end vintage zetten we op een rij.

SecondhandNew Vintage

Secondhand new is een online shop die kleding en accessoires uit de flower power verkoopt. Zet je schrap voor bohemian chique, fleurige patronenjaren en psychedelische en etnische invloeden uit de jaren zestig en zeventig. De hoogtijdagen van Janis Joplin, Jimi Hendrix, Santana, Pink Floyd en The Doors. In de online shop zijn unieke jassen, tassen, broeken, tops en sieraden te koop die een eigen verhaal hebben. Je loopt dus in iets unieks rond als je hier je kleding koopt. Er zijn geen bezorgkosten als je voor meer dan vijftig euro bestelt en je kunt de spullen retourneren als ze niet passen.

Doortje Vintage

De drie oprichters van Doortje Vintage willen de wereld eerlijker en beter maken. Met een achtergrond in de mode zijn de drie zussen groot fan van vintage. Als modeliefhebber vind je er kwaliteitskleding en accessoires uit de jaren vijftig tot en met negentig en de grote collectie is wereldwijd ingekocht. Doortje Vintage verkoopt dames- en herenkleding, schoenen, laarzen, tassen en allerlei andere items waar er maar een paar van op aarde zijn. In samenwerking met de Amsterdam Fashion Week hebben de gezusters ook een eigen ecologisch merk shirts opgezet; bij de productie ervan wordt het milieu zo veel mogelijk gespaard.

Salon Heleen Hϋlsmann

De eigenaresse van Salon Heleen Hülsmann was zelf nogal fan van high end fashion toen ze in de reclamewereld werkte en veel designerkleding droeg van Dries van Noten en Donna Karen. Ze kreeg binnen twee jaar drie kinderen en besloot van haar hobby haar werk te maken. Bij Salon Heleen Hülsmann vind je dan ook alleen designerkleding uit het hogere segment en de meeste items zijn niet meer dan een jaar of vijf oud. Je kunt er terecht voor onder meer terecht voor jurken, jassen, broeken, jumpsuits, tunieken, tops en aparte accessoires. Is er nog ruimte in jouw kast voor mooie spullen?

Designer vintage

Bij Designer vintage vind je unieke merk-items waarvoor je iets dieper in de buidel moet tasten, maar dan heb je ook wat. De shop verkoopt kleding, tassen, schoenen en accessoires van topmerken als Dior, Gucci, Cartier, Fendi, Burberry en Louis Vuitton. Ook bij Vestiaire Collective vind je onder meer merkkleding, sieraden, schoenen en accessoires uit het hogere segment van internationaal gerenommeerde modehuizen. De website verkoopt naast vrouwen-, mannen- en kinderkleding ook onder meer designer meubels, kunst, fotoboeken en spullen voor een mooi gedekte tafel.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schijnwerpers op de lederen handschoen

Mode

Het neutrale karakter van blauwe en witte overhemden

Mode

Wil je geholpen worden? Draag dan hakken!

Gezondheid & Welzijn

Advertisement