Connect with us

Mode

Een Cocktailjurk voor elk figuur

Een van de meest veelzijdige jurken die ooit zijn ontworpen voor speciale gelegenheden is de cocktailjurk. Terwijl cocktailjurken meestal worden gedragen in de late namiddag of vroege avond zaken, de zogenaamde black-tie evenementen, kunnen veel cocktailjurken tegenwoordig ook elders worden gedragen, afhankelijk van het model en het materiaal van de feestjurk en de accessoires, die erbij worden gedragen.
Wanneer je een cocktailjurk naar een meer formele gebeurtenis draagt, moet je er bij de gelegenheid passende accessoires bij dragen, misschien meer opvallende sieraden en een zwaardere make-up. Als je chic gekleed moet gaan naar kantoor in plaats van de gebruikelijke rok of broekpak kunt je ook een cocktail jurk dragen, die niet te opzichtig is en deze eventueel combineren met een leuke blazer. Veel van de huidige cocktailjurken zijn niet meer uitsluitend bedoeld als feestkleding.
Het kiezen van welke stijl cocktailjurk je kunt dragen kan echter erg lastig zijn. Immers, er zijn maar weinig vrouwen die van zichzelf vinden dat ze een perfect lichaam hebben, en de meeste vrouwen die niet in de categorie supermodel vallen geven er de voorkeur aan zoveel mogelijk te verhullen. Het dragen van een jurk uit een stuk, zoals een cocktailjurk, is dan een goede oplossing, mits de jurk bij het type lichaam past.
Bij het kiezen van de juiste cocktailjurk moet een vrouw altijd rekening houden met haar lichaam. Als ze bijvoorbeeld een grote cupmaat heeft ze de volgende opties – ze kan haar decolleté benadrukken of de aandacht vestigen op haar benen. En wat voor soort cocktailjurk zou een vrouw met brede heupen moeten dragen? Zij zal proberen de dikte rond haar heupen en dijen te verbergen. Een goede cocktailjurk voor haar zou een jurk zijn die nauw aansluit rond de taille.
Vrouwen met een grote cupmaat kunnen, zoals hierboven genoemd, de benen benadrukken. Als ze wil meer focus op haar benen wil vestigen in plaats van haar decolleté kan ze een cocktail jurk met een effen gekleurde top combineren met een rok met een patroon. Als ze de aandacht wil verleggen van haar benen naar haar bovenlichaam kan ze kiezen voor een jurkje met een lage V-hals en decolleté. In feite kun je ook de aandacht vestigen op zowel het bovenlichaam als de benen door het dragen van een korte cocktailjurk met een laag decolleté. Wat je niet moet doen is een cocktailjurk dragen met een te drukke top, want daardoor zal het bovenlichaam groter lijken.
Accessoires helpen ook om de aandacht op een bepaald deel van het lichaam te vestigen. Vrouwen met brede heupen kunnen opzichtige oorbellen of kettingen dragen, terwijl vrouwen met een grote cupmaat beter kunnen afzien van kettingen en in plaats daarvan kiezen voor een armband. Toch moet je eerst een jurk kopen, voordat je accessoires, tas en schoenen kunt uitzoeken.
Cocktailjurken zijn veelzijdige jurken die gedragen kunnen worden op elke gelegenheid dat een zekere mate van formaliteit is vereist, zonder dat het een black-tie gelegenheid is. Een vrouw moet de juiste cocktailjurk kiezen die het beste past bij haar figuur.

Advertisement