Connect with us

MKB & Industrie

Waarom moeten alle bedrijven aan een IKMS?

Waarom gebruiken bedrijven een Inkoop Kosten Management Systeem

Door het gebruiken van een inkoop kosten management systeem kunnen bedrijven op een gemakkelijke manier verschillende facturen op inhoud controleren. Het bedrijf genaamd ‘Just Check IT’ heeft hiervoor een speciale web-based applicatie voor ontwikkeld, waardoor het gemakkelijk is te implementeren in verschillende bedrijven. Een groot voordeel is dat de gehele inkoop gestroomlijnd kan worden.
Web-based applicaties zijn programma’s die gewoon in een webbrowser zijn te gebruiken. Dit soort systemen zijn tegenwoordig erg populair. Andere voorbeelden hiervan zijn programma’s zoals outlook.com.
Voordelen van web-based applicaties zijn als volgt:

  1. Voor web-based applicaties zijn geen lastige installatieprocedures vereist.
  2. Web-based applicaties gebruiken geen schijfruimte op de PC
  3. Updates hoeven niet door de gebruiker te worden geïnstalleerd
  4. Web-based applicaties zijn eenvoudig te implementeren in andere websites of web services
  5. Ook zijn bijna alle web-based applicaties platform onafhankelijk. Dus het maakt niet uit of de gebruiker op een Windows, Mac of Linux computer werkt.

 

Wat doet een inkoop kosten management systeem?

In het IKMS worden alle facturen gerelateerd aan bestellingen gecontroleerd en geregistreerd. Vervolgens wordt alle informatie gemonitord en heeft elke gebruiker toegang tot het systeem.
In het dashboard zijn alle gegevens te bekijken in uitgebreide rapportages. Ook worden alle kosten gerangschikt onder grootboekrekeningnummer, kostenplaats en kostensoort. Daarbij zijn alle analyses van kostenbewaking tot trends allemaal inzichtelijk.
 

Andere systemen

Naast het inkoop kosten systeem heeft het bedrijf Just Check IT ook andere web-based systemen ontwikkeld zoals een onderhoud kosten management systeem en een service kosten management systeem.
Op basis van persoonlijk advies kan Just Check IT u adviseren welk systeem het beste in uw bedrijf kan worden geïmplementeerd.

Advertisement