Connect with us

MKB & Industrie

Tips voor het kopen van relatiegeschenken

Vele bedrijven geven regelmatig een relatiegeschenk weg maar weten misschien niet precies wat ze hiermee willen bereiken en wat voor relatiegeschenk ze het beste kunnen geven. Iedereen kent wel de standaard relatiegeschenken maar er komen steeds vaker nieuwe artikelen op de markt die je ook erg leuk als relatiegeschenk weg kunt geven, de mogelijkheden zijn op dit moment zowat eindeloos. Daarnaast is er ook vaak de mogelijkheid om de relatiegeschenken te laten bedrukken zoals een paraplu bedrukken, aanstekers bedrukken of handdoeken bedrukken.
Hoewel je vele standaard relatiegeschenken hebt is het aan te raden om je relatiegeschenk zo origineel mogelijk te houden. Het relatiegeschenk dient aan te sluiten bij je huisstijl en een origineel relatiegeschenk valt vaak goed in de smaak bij je klanten. Probeer altijd voor een relatiegeschenk te kiezen welke het beste aansluiten bij uw doelgroep. Het is daarom ook niet altijd slim om uw relatiegeschenk uit te laten kiezen door een reclamebureau, zij weten vaak niet goed wie uw doelgroep is en vragen daarnaast vaak geld voor advies. Een leverancier van relatiegeschenken weet vaak wat beschikbaar is en kan u gratis voorzien van advies. Deze kan samen met u het budget opstellen en kijken wat beschikbaar is zodat u het beste uit het budget kan halen.
Een relatiegeschenk kan een erg mooi gebaar zijn, toch dien je dan wel te voorzien zijn op enkele fiscale regels. Relatiegeschenken zijn namelijk aftrekbaar maar indien je goederen of diensten cadeau doet dan kan je de BTW niet aftrekken als de ontvanger van het geschenk, indien zij het relatiegeschenk zelf zouden kopen, minder dan 50% BTW aftrekken of indien je over het drempelbedrag van €227 per begunstigde komt.

Up Next:

New Yorker

Don't Miss:

Zandbak

beurs beurs

3 tips voor een succesvolle beurs

MKB & Industrie

Waarom je nu zou moeten beginnen met het geven van relatiegeschenken

Actueel

Naambordjes voordeur

Huis & Tuin

Advertisement