Connect with us

MKB & Industrie

Juridisch advies goede trouw

U koopt een boot voor € 10.000,00 bij een gerenommeerde zaak te Amsterdam. Na een week bent u met uw familie aan het varen in de polder. Tijdens het varen wordt u staande gehouden door de waterpolitie. Zij geven aan dat de betreffende boot gestolen is en de politie de boot per direct in beslag moet nemen. U geeft aan dat u te goeder trouw heeft gehandeld en dat u niet heeft kunnen weten dat de boot gestolen was. De politie geeft aan dat zij daar verder niets mee te maken hebben, zij nemen de boot in beslag als gestolen boot.

Juridisch advies vernietiging bedrog

U bent het niet met deze gang zaken eens en wendt zich voor juridisch advies tot een jurist. De jurist kan u adviseren over de juridische mogelijkheden. In een dergelijk geval zal de jurist adviseren om koopovereenkomst te vernietigen wegens bedrog van de tegenpartij, ten gevolge waarvan u uw geld terug kunt krijgen kamagra gel. Echter is het daarbij wel van belang dat u tijdens de koop te goede trouw was. U dient met andere woorden eerlijk gehandeld te hebben. Wist u bijvoorbeeld stiekem wel dat de boot gestolen was?

Te goede trouw

Als u te goede trouw heeft gehandeld dan zal de jurist in zijn juridisch advies adviseren dat u een beroep kunt doen op art. 3:86 lid 1 BW. Genoemd artikel bepaald dat de overdracht van een goed (niet-registergoed) rechtsgeldig is verkregen en u dus de eigenaar bent geworden. Echter geeft u aan dat u van de koop af wilt, u wilt immers niet met een gestolen boot rondvaren. Bovendien kunt u in een later stadium de boot zelf niet meer verkopen omdat deze als gestolen te boek staat. De jurist zal in zijn juridisch advies aangegeven dat u de koop kunt vernietigen wegens bedrog van de ander.

Juridisch advies nodig?

Heeft u juridisch advies nodig? Neem contact op met juristen, zij kunnen u voor een voordelig uurtarief bijstaan.

Iedereen kan een goede advocaat vinden. Toch?

Actueel

Juridisch advies koop

MKB & Industrie

Advertisement