Connect with us

Financieel

Kosten pinautomaat op een rij

De kosten van een pinapparaat vallen met de nieuwe oplossingen voor kleine ondernemers erg mee waardoor het nu ook voor deze doelgroep interessant is om pinbetalingen te accepteren.
Veel ondernemers denken dat mede door de hoge kosten, een pinapparaat niet haalbaar is voor de kleine ondernemer. Zo zijn er de kosten van een langlopend abonnement of contract bij de bank, plus de aanschaf of lease van een pinautomaat, die hoog kunnen oplopen. De tarieven van het zakelijk betalingsverkeer bij de ING komen voor een pinautomaat neer op € 42,95 excl. btw per maand. Hier bovenop komen de € 3,65 per maand (excl. btw) per betaalautomaat en een bedrag van € 0,052 per transactie.
Doet u dus bijvoorbeeld 150 transacties per maand voor een totale waarde van € 1500, bent u bij de ING circa € 55 euro kwijt. Als u het apparaat bovendien niet gebruikt zit u nogsteeds vast aan € 46 vaste kosten. Voor ondernemers die het pinapparaat voor een deel van het jaar gebruiken, denk bijv. aan een aardbeien kweker, is dit niet de ideale oplossing. Ook voor loodgieters, kappers, beauty specialisten en taxi chauffeurs die het aantal facturen wil verminderen is dit geen uitkomst.
De mobiele pinoplossing van payleven maakt het nu juist voor deze ondernemers erg interessant om hun klanten toch te laten pinnen. Na een eenmalige aanschaf van €79 excl. btw voor de PIN-reader betaald een ondernemer alleen bij een werkelijke transactie. Hierbij zijn er geen verborgen kosten, langlopende contracten of minimale omzet. Hierdoor bent u bij bovenstaand voorbeeld slechts € 42 euro kwijt.
Accepteert u nog helemaal geen pinbetalingen? De kosten van geld storen voor zakelijk betalingsverkeer zijn al snel € 2,50 per storting, plus 0,1% over het gestorte bedrag. Stap dus nu snel over op het nieuwe mobiele pinnen.

Sony Xperia Z1 Compact: Klein, fijn en snel

Elektronica

Advertisement