Connect with us

Actueel

Iedereen kan een goede advocaat vinden. Toch?

Iedereen kan een goede advocaat vinden. Zo lastig is dat niet. Of toch wel? Ja, dat is het wel.
En daarom leggen wij graag uit hoe u een goede advocaat kunt kiezen en waar u op moet letten. Eigenlijk kan iedereen een goede advocaat vinden in 5 stappen.
Stap 1 Binnen welk rechtsgebied speelt de zaak zich af?
De eerste stap lijkt het meest eenvoudig, maar wat nu als de huurder van uw pand failliet is en u nog een vordering heeft? Wendt u zich dan tot een jurist gespecialiseerd in huurrecht of kiest u toch voor een advocaat insolventierecht. En als u wilt scheiden in Amsterdam, kiest u dan een advocatenkantoor gespecialiseerd in echtscheiding die niet per se in Amsterdam zit of wilt u per se een advocatenkantoor in Amsterdam?
Goed, dat zijn misschien ingewikkelde situaties. Maar het is wel belangrijk dat u uw zaak voorlegt aan de juiste advocaat. Een familierecht advocaat voor uw echtscheiding, een advocaat met specialisatie arbeidsrecht als u een werknemer wilt ontslaan of als u zelf ontslagen bent.
Stap 2 Bepaal uw budget
Vervolgens moet u bepalen wat u kunt en wilt uitgeven aan een advocaat. Advocaten zijn namelijk niet goedkoop. Uurtarieven variëren van 50 tot 500 euro per uur. Er kan dus veel geld worden bespaard als u voor de juiste advocaat kiest. En is geen advocaat nodig, bijvoorbeeld omdat het gaat om een huurrecht zaak of arbeidsrechtelijk geschil, kies dan voor een jurist.
Overigens heeft iedereen in Nederland met een rechtsbijstandsverzekering recht op vrije advocaatkeuze. Dit is ideaal, want zo weet u zeker dat u zelf een advocaat kunt kiezen die u aanstaat zonder dat u zich al te druk hoeft te maken over de kosten. Anders gezegd, u geeft aan uw rechtsbijstandsverzekeraar aan dat u een geschil heeft en hiervoor een beroep op uw verzekering wilt doen. Vervolgens kiest u zelf een advocaat.
Stap 3 Ervaringen
Niet elk restaurant is even goed als het andere restaurant. Bij advocaten is dat net zo. Het betekent niet per definitie dat hele dure advocaten heel erg goed zijn. Het is dan ook belangrijk om ervaringen van de advocaat te checken en om ervaringen van cliënten die u voorgingen na te gaan.
Stap 4 Woonplaats
Sommige advocaten werken landelijk, sommige cliënten willen advocaten die landelijk werken. Toch is het vaak fijner als u een advocaat vindt in de omgeving van uw eigen woonplaats. Hier gaat u net even wat makkelijker langs dan bij een advocaat die honderd kilometer verderop kantoor houdt.
Stap 5 De juiste advocaat gevonden
Als u de vorige stappen heeft doorlopen kunt u de juiste advocaat kiezen die bij u past. En komt u er echt niet uit of heeft u toch nog vragen, dan kunt u via deze zoekmachine een advocaat zoeken en wordt u gevoelsmatig naar de advocaat geleid die bij uw situatie en budget past.

Hoe vind ik een advocaat om te helpen bij de echtscheiding?

Actueel

Advocaat Utrecht

MKB & Industrie

Juridisch advies goede trouw

MKB & Industrie

Advertisement