Connect with us

MKB & Industrie

Het belang van goede content management

Iedere organisatie heeft tegenwoordig ideeën over hun online strategie. De uitvoering van content management speelt hier vaak echter een belangrijke rol.

Bij de processen en systemen zijn vaak veel verschillende partijen binnen een organisatie betrokken. De juiste beslissingen dienen dus genomen te worden in samenspraak met verschillende afdelingen, tegelijkertijd rekening houdend met de complexiteit van systemen en eigenaardigheden van een specifieke organisatie.

Dit zorgt ervoor dat de uitvoering van content management vaak belangrijker is dan gedacht. Zeker bij (bijvoorbeeld) een contentmigratie speelt de uitvoering een grote rol.

De kwaliteit van content management is afhankelijk van vele factoren, zoals communicatie, kennis en kunde van het systeem én het niveau van de content managers.

Content managers

De nadruk ligt dus op de uitvoering van de content management, en mede daardoor is het belangrijk om content management uit te besteden aan ervaren content managers die ook ervaring hebben met projectmanagement.

Deze content managers dienen dus flexibel en kundig om te kunnen gaan met uw Content Management Systeem (CMS), maar ook planning, communicatie en coördinatie spelen hier een grote rol.

Een goede content manager herkent dus de problemen die zich in grote organisaties voordoen en spelen hier op een slimme manier op in. Vandaag een uurtje langer doorwerken kan later een hele berg werk besparen.

Vaak is het alternatief (zelf doen) goedkoper, sneller en makkelijker, maar goedkoop is ook hier vaak duurkoop. De juiste, nauwkeurige en zorgvuldige uitvoering (door de juiste mensen) bespaart een organisatie later op de rit uren werk en dus geld.

Up Next:

Auto leasen

Don't Miss:

Muurbeugel

Advertisement