Connect with us

MKB & Industrie

Functionele opslag met een Paternoster

Op het gebied van magazijnsystemen zijn er heel veel verschillende vormen beschikbaar. We kennen de statische legbordstellingen, maar er zijn ook dynamische opslag systemen. Maar hoe weet je nu het beste welk systeem het best bij jouw magazijn past? Afhankelijk van jouw wensen en het soort product wat jij opslaat en daarbij de beschikbare ruimte die het magazijn biedt. Uiteraard spelen er nog veel meer factoren mee, zoals de investering en terugverdientijd. Over het algemeen kunnen met deze wensen en eisen al een goed overzicht gemaakt worden van de opties. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat een Paternoster goed bij jouw magazijnvorm past. Wat het precies is, en wat de voordelen van dit systeem zijn, lees je hier.
 

Paternoster

Dit magazijnsysteem is een hoge kast met daarin allemaal rijen. In deze rijen zitten allemaal vakken of lades waar je producten op kunt slaan. De rijen worden bovenop elkaar gestapeld aan een lange ketting. De Paternoster draait rond als een lift, waarbij je een bepaalde rij kunt oproepen als je op een knop drukt. Dan draait de Paternoster naar deze rij toe en toont het op werkhoogte. Zo kan je gemakkelijk de producten eruit pakken die jij wilt hebben.
 

Voordelen

Deze vorm van magazijnopslag kent veel voordelen. Deze zijn hieronder allemaal te lezen:

  • Het scheelt veel tijd, omdat orderpickers niet meer naar het product toe hoeven te lopen. Elk product heeft zijn eigen vaste plek.
  • De producten blijven schoon en netjes, omdat de kast stofvrij is af te sluiten. Iedere rij die niet open staat, is dus schoon opgeborgen.
  • De kast kan volledig ingebouwd worden, aangezien het werken met de kast, de bediening en onderhoudswerkzaamheden allemaal aan de voorzijde plaatsvinden
  • Vloeroppervlak wordt bespaart, omdat de hoogte beter wordt benut.

 

FGN Magazijnsystemen

Lijkt een Paternoster kast jou ook wel wat, neem dan vrijblijvend contact op met FGN Magazijnsystemen.

Advertisement