Connect with us

Huis & Tuin

Waarom voor een van de Nordpeis Houtkachels kiezen ?

Nordpeis houtkachels

Nordpeis houtkachels is tegenwoordig een van de marktleiders in Noorwegen als producent van houthaarden. Dit bedrijf is opgericht in 1984 en maakt nog steeds kachels die kwalitatief erg goed zijn, die een mooi design hebben en ook nog eens een erg schone verbranding. De eisen waar iedere hedendaagse haard aan dient te voldoen. Door de strenge winters in Noorwegen weet men daar wel hoe men voor warmte moet zorgen!

Verbrandings techniek

De Nordpeis houtkachels zijn allemaal voorzien van een naverbrandings systeem waarbij de rookgassen nogmaals de stookruimte worden ingebracht. Door dit naverbrandings systeem wordt het rendement een stuk hoger. Ook blijft er bij de haarden die voorzien zijn van glas de ruit schoon tijdens het stoken zodat u altijd het vuur kunt blijven zien tijdens het stoken. De houtkachels zijn natuurlijk voorzien van een luchtschuif zodat u deze makkelijk kunt bedienen.

Nordpeis Duo serie

De Nordpeis Duo houtkachel lijn bestaat uit meerdere modellen van het zelfde design waarbij er 4 verschillende uitvoeringen zijn. Zo is er een uitvoering met zijglas, een uitvoering met zijglas en een houtvak, een speksteen uitvoering en natuurlijk het model waarbij er alleen in het front een ruit zit. Deze haarden zijn gemaakt van plaatstaal en gietijzer.

Nordpeis Quadro Serie

De Nordpeis Quadro houtkachel lijn bestaat uit 3 modellen. Deze modellen zijn doordat ze vierkant zijn erg geschikt om in een hoek te zetten. Door de Hoek in de ruit kunt u van 2 kanten genieten van het haardvuurtje. Zo zijn deze haarden te verkrijgen in een hoog en laag model en ook in een model met een voet.

Nordpeis Ronda Serie

De Nordpeis Ronda zoals aan de naam al is af te leiden is een rond model en bestaat uit 3 sfeerhaarden. Deze haard is er in een laag en een hoog model en er is ook een model te verkrijgen welke is uitgevoerd in speksteen.

Nordpeis Salzburg Serie

De Nordpeis Salzburg houtkachels zijn wel een van de meest unieke kachels. Deze bestaan uit meerdere betonnen elementen en dient door een erkend installeur geinstalleerd te worden. Deze kachel is er in 5 verschillende formaten zodat er altijd een geschikt model is voor iedere ruimte. Door de betonnen elementen hoeft deze kachel maar een paar uurtjes gestookt te worden en zal dan nog vele uren zijn warmte uitstralen.

Advies van de installateur

Het is natuurlijk wel belangrijk om niet zomaar over te gaan en een houtkachel te kopen. Ga eerst eens in gesprek met een installateur die u kan adviseren welk model het beste in uw huis past zodat u niet een kachel besteld welke te groot is.

Houtkachel voor warmte en sfeer

Huis & Tuin

De warmte en voordelen van een speksteenkachel

Huis & Tuin

Advertisement