Connect with us

Huis & Tuin

De warmte en voordelen van een speksteenkachel

Speksteenkachels worden steeds populairder. Vroeger werd er veelal gebruik gemaakt van een houtkachel of van een natuurstenen kachel. Een speksteenkachel heeft echter enkele voordelen die in dit artikel uitgelegd worden.

Vriendelijk gebruik

Het gebruik van een spekstenenkachel is vrij gemakkelijk. De warmte blijft lang in de kachel hangen zodat er ook wanneer de kachel al een redelijke periode uit is snel weer aangemaakt kan worden. Enkele uren kan al genoeg zijn voor een hele dag warmte. Zelfs al is de kachel een dag uit dan kan het aanmaken van de kachel erg gemakkelijk zijn. Dit wordt als erg gebruiksvriendelijk ervaren.

Heerlijke warmte

De warmte van een spekstenenkachel kan als erg aangenaam worden bestempeld. De spekstenen kachel geeft een zacht stralings effect die ervoor zorgt dat je hele lichaam wordt verwarmd. Dit zorgt ervoor dat het in de woonkamer voelt alsof je je in een van de zomermaanden bevindt.

Mooi vuurspel

Het vuurspel van een echt spekstenen kachel kent geen vergelijking. Het vuurspel kan als bijzonder en uniek worden ervaren. Door de intieme vlam en volle vulling van de haard geeft haard een warm en intens effect op de woonkamer.

Goede volledige verbranding

Een ander voordeel van de spekstenenkachel is de bijna volledige verbranding waardoor de kachel erg efficiënt kan zijn. Een verbranding van meer dan 80% is zeker niet uitgesloten bij een goede spekstenen kachel. Deze goede verbrandingpercentages zorgen ervoor dat de kachel veel van de gebruikte brandstoffen volledig verbrand.
Het kan lastig zijn om een goede spekstenenkachel te vinden die goed bij de stijl van het huis aansluit. Voor een goed en gericht advies kan het handig zijn om advies in te winnen bij een van de verschillende specialisten die gespecialiseerd zijn in het plaatsen en monteren van de spekstenenkachel. Ook voor de veiligheid is het correct laten plaatsen van een kachel van groot belang.

Waarom voor een van de Nordpeis Houtkachels kiezen ?

Huis & Tuin

Advertisement