Connect with us

Huis & Tuin

Muurstickers mythes

De muurstickers voor in huis en in het bedrijfsleven zijn uitgegroeid tot de nieuwste trend in de hele wereld vanwege hun dynamische en bestendige karakter. In tegenstelling tot verf die afbladdert en veel onderhoud nodig heeft, zijn muurstickers veel duurzamer en kunnen ze een leven lang meegaan. Maar bij deze muurdecoratie, zijn er veel misverstanden die ik hier probeer te behandelen. Ze worden vaak verspreid door mensen die geen ervaring hebben met deze wanddecoratie of door concurrenten zoals behangfabrikanten die hun omzet zien teruglopen.

  1. Mythe nummer 1 is dat de meeste mensen denken dat deze muurstickers alleen voor muren zijn geschikt. Het is eigenlijk best logisch dat dit gedacht wordt gezien de naam, maar het is bij de meeste producten mogelijk om ze op elk glad oppervlakte aan te brengen Deze types muurdecoratie kunnen op hout en glas worden geplaatst, evenals plastic en staal. Er zijn vrijwel geen vlakke plaatsen waar ze niet kunnen worden toegepast, maar de voorwaarde dat het gebied hard en moet vlak zijn.
  2. Als tweede denkt men vaak dat muurstickers gewone stickers zijn. Nogmaals, ja als je naar de naam kijkt is dit misverstand erg logisch. Ze lijken ook op normale stickers, maar stickers zijn veel minder duurzaam. De kleverigheid neemt namelijk na een aantal maanden af en ook vervaagt de afbeelding. Wellicht kun je je dit nog herinneren van school vroeger. Deze stickers zijn in principe van vinyl, dus zijn ze beschermd door een dunne laag kunststof waardoor ze jarenlang mooi blijven. Er zijn zelfs speciale uitvoeringen die ook buitenshuis gebruikt kunnen worden en die dus ook bestand zijn tegen alle weersomstandigheden.
  3. Ook blijven ze altijd stevig vast zitten. Een klein nadeel hiervan is dat ze wat moeilijker aan te brengen zijn. Ze hebben een rugvel en vereisen dat je de instructies zeer zorgvuldig doorleest als je besluit er een op de wand te plakken. Als je dit niet doet kan het allemaal een erg rommelige toestand worden. Lees dus altijd goed de gebruikershandleiding door!

Als laatste is er de hardnekkige mythe dat je ze maar eenmaal kunt gebruiken. Dat geldt zeker niet voor alle muurstickers. De producten van Voordeelmuurstickers bijvoorbeeld zijn meerdere keren te te verplaatsen en te hergebruiken. Als je niet zeker weet of dit voor een bepaalde muursticker geldt, vraag dit dan altijd even na aan de verkoper.

Advertisement