Connect with us

Hobby

Waar moet een weekkalender aan voldoen?

Waar moet een weekkalender aan voldoen?
Er is niets leukers dan je eigen kalenders te ontwerpen. Naast het feit dat je zo alle belangrijke afspraken overzichtelijk bij elkaar hebt, is het ook nog eens heel leuk om je meest bijzondere foto’s op deze unieke manier te gebruiken. Maar er zijn natuurlijk wel een paar eisen waaraan een weekkalender moet voldoen. We zetten ze voor je op een rijtje.
Voldoende ruimte
Wanneer je een weekkalender ontwerpt is het belangrijk dat er per dag voldoende ruimte is om afspraken, uitjes en verjaardagen op te kunnen schrijven. Voor een (groot) gezin kun je daarom kiezen om een weekkalender te maken met per dag een vakje voor ieder gezinslid, zodat geen afspraak, muziekles, sporttraining of speeldate vergeten wordt.
52 foto’s
Een weekkalender heeft per week een eigen blaadje. Dat betekent dat je dus voor iedere week een foto nodig hebt. Maar als je graag foto’s maakt, zal dit geen probleem zijn. Kies per week een foto die bij die week of maand hoort. Plaats bijvoorbeeld winterse foto’s in de wintermaanden en die leuke foto van het waterballonnengevecht in de zomer. En bij bijzondere dagen, zoals verjaardagen en je trouwdag, kies je natuurlijk foto’s van de jarige of het bruidspaar. Zo wordt de kalender nog specialer. Kies van te voren de foto’s uit en sla ze op in een aparte map, zo kun je ze snel terugvinden.
Pasfotootjes
Kies je voor een kalender met vakjes per gezinslid? Plaats dan een pasfoto – deze haal je natuurlijk gewoon uit de leukste foto’s uit je collectie – van ieder gezinslid bij de eigen kolom. Zo kunnen ook kleine kinderen direct zien hoe ‘druk’ ze het gaan hebben die week. En een pasfoto van de hond of kat mag natuurlijk ook.
Hou het overzichtelijk
Een weekkalender is meestal niet zo groot. Hou het daarom overzichtelijk door per week slechts één foto te kiezen (naast de pasfotootjes) die de sfeer van die week weerspiegelt. Zo zullen de afspraken en de foto het beste tot hun recht komen. Kies foto’s die niet te druk zijn (snij ze desnoods bij, zodat het onderwerp meteen de aandacht krijgt) en die uiteraard een hoge kwaliteit hebben. Zo zullen ze van je kalender afknallen en zal iedereen zich afvragen waar jij die kalender vandaan hebt.
Tip: geef je kalender een thema
Voordat je de kalender daadwerkelijk online , bijvoorbeeld op Kalender.nl,  gaat maken, is het goed om te bepalen wat het thema van je kalender wordt. Wanneer je een echte gezinskalender gaat maken, dan is het leuk om vooral foto’s van je gezin te gebruiken. Maar je kunt ook een kalender maken met een dierentuinthema, van je vriendenclub (ook leuk om cadeau te geven) en natuurlijk van alleen feestdagen. Door er een thema aan te verbinden breng je iedere week samen met de vorige, waardoor er een stijlvolle kalender ontstaat. Vind je een thema teveel van het goede? Kies dan een thema per maand. Zo zou je vier uitjes (dierentuin, pretpark, concert en dergelijke) in de zomer kunnen plaatsen, terwijl je in december alleen gezinsfoto’s gebruikt.

Advertisement