Connect with us

Hobby

Breng de escaperoom ervaring binnenshuis!

Iedereen heeft weleens gehoord van een escaperoom. Een kamer waar je door middel van puzzels uit moet zien te komen. Meestal gebaseerd rondom een thema, escaperooms zijn de laatste jaren overal in Nederland opgedoken. Maar soms heb je geen tijd om naar een andere plek te rijden om een escape room te doen. Soms zit je lekker een avond thuis met de familie en heb je ineens zin in een uitdaging. Daarom is er nu een bordspel-variant van escaperooms. Escape Room the Game. Maar hoe werkt dat precies? Dat lees je hier.

Thuis opgesloten?

Hoe kun je de escaperoom ervaring nou in huis brengen? Je kunt thuis niet jezelf opsluiten en iemand anders de puzzels voor je laten maken. Escape Room the Game heeft daar iets op bedacht. Het hele spel is gebaseerd rondom een apparaat genaamt de ‘decoder’. Dit apparaat heeft 4 gleuven en een timer. Om het spel te starten start je de timer. Deze begint dan af te tellen vanaf 60 minuten. Vervolgens moet je verschillende puzzels oplossen in de puzzelpakketten die erbij zitten, daarover meer hierna. Om verder te gaan in de escaperoom en om te “ontsnappen” moet je 4 sleutels in de gleuven van de decoder doen. Als je de juiste sleutels op de juiste plekken erin steekt, hoor je een deuntje en weet je dat het correct is. Als je het fout doet, gaat er een zoemer af en verlies je één minuut van je tijd. Je kunt dus niet zomaar gokken wat het antwoord is. Ook geeft de decoder om de zoveel minuten aan dat je een hint mag pakken. Deze hints kunnen je helpen om door de escaperoom heen te komen.

Verschillende kamers

De puzzels van de escaperoom zijn een cruciaal element. Zonder puzzels is er namelijk niet veel aan een escaperoom. Escape Room the Game werkt daarom met verschillende verhalen. Elk verhaal bevat zijn eigen puzzels, hints en oplossingen. Verhalen bestaan vaak ook uit meerdere delen. Elke keer als je een deel af hebt gerond door de juiste sleutelcombinatie in de decoder in te voeren, mag je het volgende deel beginnen. Geen enkel verhaal is hetzelfde. Het ene verhaal kan gaan over een ontsnapping uit een gevangenis, het andere verhaal gaat over een probleem op het ruimtestation. Zo is er voor iedereen wat wils en voor iedereen een uitdaging die ze willen halen.

Meer spelen

Omdat het vaste verhalen zijn, kun je de meeste verhalen geen tweede keer spelen, tenzij je het de vorige keer niet gehaald hebt natuurlijk. Wees niet bang, er zijn enorm veel verschillende verhalen verkrijgbaar ondertussen. Het basisspel bevat de decoder en 4 verschillende verhalen, met variërende moeilijkheidsgraden. Daarnaast kun je losse verhalen kopen, om het speelplezier te verlengen.

Weet je niet of je elke keer een nieuw verhaal wil kopen? Probeer dan anders wat geld te verdienen met oude kleren verkopen. Wil je weten waar je moet beginnen? Lees dan dit artikel over hoe je makkelijk begint met je eigen kleding verkopen.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisement