Connect with us

Hobby

De beste educatieve cadeaus voor kinderen

Present for a birthday, valentine's day or other holiday. Holiday Sale. Isolated on white background

Het is niet altijd makkelijk om een cadeau te kopen voor je kinderen. Enerzijds wil je dat ze het geschenk erg leuk vinden, anderzijds hoop je ook dat het cadeau hen inspireert en educatief is. Het leukste moment aan het geven van een educatief cadeau voor kinderen is zien wanneer hun gezicht oplicht wanneer je ze het verjaardagscadeau of kerstcadeau overhandigt. Hier zijn enkele ideetjes voor een educatief geschenk.

Kinderboeken

Kinderboeken 4 jaar zijn een leuk cadeau om je kinderen enthousiast te krijgen in lezen. Dergelijke boeken bestaan vaak uit veel prentjes en illustraties, maar je kan ook kiezen voor een voorleesboek en deze iedere avond aan hun voorlezen. Lezen en voorlezen is niet alleen goed voor hun taalvaardigheid, maar het stimuleert ook hun fantasie en inlevingsvermogen. Houd je kind van lezen, dan kun je ook kiezen voor een abonnement kinderboeken. Hiermee heb je toegang tot meerdere kinderboeken.

Houten speelgoed

Geen enkel kind houdt niet van speelgoed. Houten speelgoed is duurzaam en kan tegen een stootje waardoor het kan doorgegeven worden van generatie op generatie. Daarnaast is houten speelgoed ook educatief in de zin dat het de fantasie en creativiteit stimuleert van je kind. Zo kunnen houten blokken bijvoorbeeld op veel manieren worden gebruikt. Houten speelgoed in verschillende vormen is ook goed voor de verstandelijke en motorische ontwikkeling van je kind. Ze kunnen de vormen en kleuren benoemen of de blokjes rangschikken volgens grootte.

Puzzels

Puzzels zijn er in alle maten en voor iedere leeftijd. Van puzzels bestaande uit 4 stukken tot puzzels van 1000 stukjes en meer. Puzzels zijn niet alleen leuk voor de kinderen, maar ze helpen ook om al spelend te leren. Het is goed voor de ontwikkeling van hun motoriek en het herkennen van kleuren.

Voelboekjes

Voelboekjes zijn een perfect educatief geschenk voor de allerkleinsten. Voelboekjes laten kinderen niet alleen met hun ogen een boekje lezen, maar ook met hun handen. Zo kunnen ze kennismaken met bepaalde vormen en kleuren. Het stimuleert hun tastzin en observatievermogen. In sommige gevallen hebben voelboekjes ook plaatjes met een geur waardoor kinderen leren een bepaalde geur te linken aan een bepaald voorwerp.

Bouw- en knutselspeelgoed

Speelgoed zoals Lego is een klassieker als geschenk voor kinderen. Het is niet alleen populair bij vrijwel iedere leeftijdsgroep, maar het is ook educatief. Of je kind nu bouwt met een plan of het zijn fantasie de vrije loop laat, met Lego spelen is goed voor de motoriek en creativiteit. Naast bouwspeelgoed is er ook nog knutselspeelgoed. Ook dit heeft een positieve invloed op de creatieve en motorieke ontwikkeling van je kind.

Imiterend speelgoed

Bij imiterend speelgoed denken we aan bijvoorbeeld een keukentje of een pop. Het is de speelgoedvariant van levensechte situaties waardoor je kind leert omgaan met zijn omgeving. Omdat het een situatie imiteert, wordt ook een beroep gedaan op hun verbeelding.

Advertisement