Connect with us

Hobby

TV-kijken zonder abonnementen

Televisiekijken is allang niet meer zoals het vroeger was. De traditionele wijze van televisiekijken komt zelfs bijna niet meer voor tegenwoordig. De meeste zenders bieden een on-demand aanbod. Waardoor je dus veel meer op maat kan kijken naar wat je leuk vindt, op het moment dat je daar zin in hebt. Wel zijn er heel veel abonnementsvormen gekomen. Dit kan dus wel heel duur zijn. het is dus interessant om te bekijken hoe je voordeliger uit kan zijn.

Waarom zonder abonnement kijken?

Het is eerst belangrijk om te weten waarom je zonder abonnement verder zou moeten gaan. Dit komt natuurlijk vooral doordat de voordelen opwegen tegen de nadelen. Je bent niet alleen voordeliger uit, je hebt ook meer vrijheid en bent flexibeler in je mogelijkheden. Daarom is het slim om toch vooral eens te bekijken hoe je dat dan het best kan aanpakken. Zo haal je alles uit je mogelijkheden om televisie te kijken.

Aandacht naar online verschuiven

Het begint allemaal bij de basis van je televisiegedrag. Dit moet je verschuiven naar online kijken. Je zegt dan je gewone abonnement bij de provider op. Je kan namelijk door bijvoorbeeld accounts bij on-demanddiensten van de publieke omroepen al heel veel gewoon terugkijken. Tegenwoordig worden sommige programma’s daar zelfs al eerder geplaatst dan de echte uitzending. Bovendien is er natuurlijk ook een gigantisch aanbod aan onlinezenders.

Gebruikmaken van verschillende deals

Wil je voordelig uit zijn, dan moet je altijd scherp zijn op de verschillende deals die er zijn. Dit kan betekenen dat je bijvoorbeeld gratis proefperiodes gaat benutten van streamingdiensten. Soms kan je ook voordelig voor korte tijd lid zijn. Dit betekent dus dat je indirect wel een abonnement hebt, maar alleen voor een bepaalde dienst, niet voor allerlei netten waar je helemaal niet naar kijkt, zoals bij je gewone tv-abonnement het geval is.

De nadelen van deze methode

Dat je bespaart en meer vrijheid hebt zijn natuurlijk grote voordelen. Er zijn echter ook wel enkele nadelen die niet onderschat mogen worden. Een nadeel kan zijn dat je sommige zaken niet kan kijken of niet live kan kijken omdat het online niet te vinden is. Dit is bijvoorbeeld voor een sportliefhebber niet heel handig te noemen. Een ander nadeel kan zijn dat je steeds moet veranderen van mogelijkheden omdat je tijdelijke deals sluit of omdat je niet krijgt wat je zoekt. Het is belangrijk om de nadelen niet te onderschatten.

Anders naar kosten kijken

Het is ook belangrijk om anders naar de kosten te kijken. Het is natuurlijk wel zo dat je internetkosten hebt wanneer je je kijkgedrag naar online verschuift. Daarnaast zal je zoals gezegd we een bepaalde mate van kosten hebben als je gebruik gaat maken van streamingdiensten. In dat opzicht is het dus ook zo dat er altijd wel wat te betalen blijft. De kans dat je helemaal vrij bent van betalen is dus wel heel klein. Wanneer je dit goed voor ogen houdt, dan kan het wel zo zijn dat je uiteindelijk een stuk beter af zal zijn.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisement