Connect with us

Hobby

Maak je leukste verjaardagskaart

Maak je leukste verjaardagskaart
Voor veel mensen is het ontvangen van een echte verjaardagskaart een leuke verrassing. Tussen al het digitale geweld van Facebook, Twitter en Instagram een papieren kaart ontvangen is iets wat opvalt. Wil jij dus de jarige verrassen met een originele groet en felicitatie? Stuur dan een leuke échte verjaardagskaart die je liefst zelf hebt ontworpen.

Persoonlijk tintje

Je kunt natuurlijk naar de winkel gaan voor een mooie kaart. Maar die zijn nooit persoonlijk en zouden voor iedere jarige kunnen zijn. Maak liever zelf een ontwerp voor de verjaardagskaart en dan wel zo, dat de kaart duidelijk alleen voor deze jarige bedoeld kan zijn. Deze persoonlijke aandacht zal de jarige zeker op prijs stellen, dus je maakt er een goede beurt mee.

Kaarten.nl

Als je kijkt op de website kaarten.nl zie je al heel veel voorbeelden van kaarten. Die kun je direct bestellen, zonder er iets aan te veranderen en je kunt een aantal ervan ook als verjaardagskaart gebruiken. Maar je kunt ook zelf iets leuks verzinnen, iets wat alleen op deze jarige slaat. Met weinig moeite maak je op de website kaarten.nl de leukste verjaardagskaarten. Als je hulp nodig hebt kun je die gewoon vragen.

Ontwerp bedenken

Voor een jarige die een bepaalde hobby of interesse heeft haal je plaatjes van internet (let op de copyrights) die daar over gaan. Je plaatst ze op de kaart en bedenkt er een toepasselijke tekst bij. Als je er even samen met iemand over brainstormt komen er vaak de leukste ideeën op.
Een ander idee is om een foto van je eigen gezin of een oude foto van bijvoorbeeld een gezamenlijke vakantie te scannen en op de kaart te verwerken. Je kunt ook allerlei actuele foto’s maken en die erop zetten. Kortom, met foto’s zijn er mogelijkheden te over. Kies dan wel voor een groot model kaart, anders zijn de foto’s niet goed te zien en is er geen ruimte meer voor teksten.

Als het ontwerp klaar is

Als het plaatje en de kleuren klaar zijn dan kun je beginnen met de tekst. Bedenk een leuke toepasselijke tekst die iets origineler is dan “Hartelijk gefeliciteerd”. Zeg bijvoorbeeld dat je hem of haar nog vele net zo leuke momenten (vakanties, enz.) toewenst als op de foto.

De binnentekst

Aan de binnenkant van de kaart schrijf je eventueel nog een wat meer uitgebreide tekst en natuurlijk de namen van iedereen namens wie de kaart verzonden is. Maar nog leuker is het natuurlijk als iedereen zijn eigen, persoonlijke, kaart voor de jarige ontwerpt. Een met zorg en aandacht gemaakte kaart is vaak nog fijner om te ontvangen dan een cadeautje zoals een bloemetje of een fles wijn.
 

Advertisement