Connect with us

Hobby

Schrijver belicht werk van Veendammer stichting

Gert Postma (1952) schrijft van jongs af aan, op vijftienjarige leeftijd publiceerde hij al zijn eerste korte verhaal in een nationaal tijdschrift. Later kwam hij in Veendam te wonen, waar hij jaren als redacteur voor een plaatselijke uitgever van landelijke tijdschriften werkte.
Sinds acht jaar werkt Postma als vrijwilliger voor stichting Cosmic Fire Foundation die hulp verleent aan de allerarmsten in de Indiaanse reservaten. Door dat werk heeft hij de omstandigheden ter plekke goed leren kennen.
Vorig jaar verscheen Gert Postma’s eerste avonturenroman, “Waddengoud”, maar hij wilde ook graag wat meer doen met zijn kennis van de Oglala Lakota Sioux in South Dakota, en het werk van Cosmic Fire voor hen.
Zijn tweede boek, “Rooksignalen”, is daar het resultaat van.
Het is een avonturenroman vol spanning, informatie, contrasten en humor. De Nederlandse hoofdrolspeler komt in het Pine Ridge Reservaat terecht om een vriend te helpen, en wordt daardoor geconfronteerd met de schrijnende levensomstandigheden van de plaatselijke bevolking. Postma’s kennis en zijn gevoel voor humor smeden het tot een zeer leesbaar geheel tezamen.
Stichting Cosmic Fire Foundation geeft sinds vorig jaar zelf paperback boeken uit. Gert Postma heeft, net als bij zijn vorige boek, alle rechte gedoneerd aan de stichting die het boek nu ook uitbrengt. Het is o.a. verkrijgbaar in de eigen stichting webshop: Spullenweb.nl .
Toekomstplannen? Een derde boek ligt inmiddels bij de correctrice, maar er blijkt ook vraag te zijn naar een Engelstalige versie van “Rooksignalen”. Daar wordt nu, in samenwerking met een Britse kennis, naar gekeken. Een plan voor een vierde boek is nog in een pril stadium.
Meer informatie over Stichting Cosmic Fire Foundation: www.cosmicfirefoundation.nl .

Dames schoudertassen voor het werk

Winkelen

Tassen: een onmisbare modeaccessoire

Winkelen

NOODOPROEP!

Actueel

Advertisement