Connect with us

Hobby

Papieren bouwplaten voor diverse toepassingen

Papieren bouwplaten zijn een goed alternatief voor de dure plastic bouwplaten van de bekende leveranciers van modelbouwspullen. Daardoor is met een beperkt budget een heel dorp te bouwen bij het modelspoor of zelfs een compleet diorama op te zetten. Ook voor poppenhuizen en wargames zijn er bouwplaten te koop.

Zelf ontworpen papieren bouwplaten

Papieren bouwplaten maakt eigen ontwerpen, zie o.a. de Gelderse boerderij, de showroom, de fabrieken, etc. Als voorbeeld worden bestaande gebouwen gefotografeerd en zo goed mogelijk op schaal nagemaakt. Alle modellen zijn in meerdere schalen verkrijgbaar, o.a. de bekende schalen 1:50, 1:87 en 1:160. Voor het inrichten van een dorp zijn diverse wegenplaten voorradig, ook als zelfklevende versies.
Speciale aandacht ook voor het grote aanbod containers van 20 ft en 40 ft, zowel als enkele container als in sets van 6. Hiermee is een compleet overslagterrein te vullen. Containers zijn voorzien van bekende opschriften, zoals YSL, PFR en OEL.

Papieren bouwplaten van Fiddlers Green

Door de aanschaf van een licentie voor de verkoop van bouwplaten van Fiddlers Green is hierin een ruim aanbod aanwezig. Veel vliegtuigen, maar ook leuke gebouwen en zaken als luchtballonnen en dinosauriërs.

Papieren bouwplaten voor poppenhuizen

Speciaal voor poppenhuizen zijn de schalen 1:12 en 1:18 gemaakt. Diverse soorten muur- en dakplaten, parketten, plavuizen en tegels, en een aantal antieke meubeltjes. De muur- en dakplaten zijn ook als zelfklevend te bestellen zodat geknoei met lijm niet nodig is.

Antieke papieren bouwplaten

Onder het kopje Antiek staat een verzameling bouwplaten uit de oude tijd, van diorama’s, aankleedpopjes, voertuigen tot kerststalletjes. Sommige vereisen aardig wat knip en plakwerk, dat vergt wel enige tijd.

Levering

Alle bouwplaten worden op aanvraag geprint op speciaal daarvoor geselecteerd papier. Naast een mooie afdruk zorgt dit er ook voor dat alles goed in elkaar past en stevig is. Mits goed uitgeknipt of gesneden uiteraard.
Nieuwsgierig? Neem dan een kijkje op papierenbouwplaten.nl.
 

Papieren bouwplaat van een dorp voor modelbouw

Papieren bouwplaat van een dorp voor modelbouw

Papieren bouwplaten – terug van nooit weggeweest

Hobby

Advertisement