Connect with us

Hobby

Papieren bouwplaten – terug van nooit weggeweest

Papieren bouwplaten zijn er al eeuwen, het oudste Europese voorbeeld stamt uit 1529, en werd in Neurenberg gemaakt.
De periode van 1850 tot 1950 mag wel als de bloeitijd gezien worden, met een weelde aan verschillende modellen van gebouwen, auto’s vliegtuigen, schepen, poppenhuismeubeltjes en wat er verder maar te bedenken was.
Na de opkomst van de plastic bouwpakketten leek de papieren voorganger geen lang leven meer beschoren. Die trend is nu aan het keren.
Dat heeft een aantal redenen.
Het zeer uitgebreide assortiment is daar een van. Er worden de laatste jaren weer enorm veel nieuwe papieren bouwplaten uitgegeven, van heel eenvoudige tot enorm complexe.
De prijs is in deze benarde tijden zeker ook een heel belangrijke factor. Papieren bouwplaten kosten vaak maar ongeveer 10 procent van de prijs van een plastic bouwpakket.
Dat de modellen al in de juiste kleuren zijn voorbedrukt, het aanschaffen van dure modelbouwverf en het schilderen zelf is dus overbodig.
Een voorbeeld van een webwinkel die zich helemaal heeft gespecialiseerd in papieren bouwplaten is www.papierenbouwplaten.nl.
Naast speciaal voor deze winkel ontworpen modellen van Nederlandse gebouwen in diverse modelspoorschalen is er een ruime selectie reproducties van antieke bouwplaten naast modelvliegtuigen die in licentie worden uitgebracht.
Van de allereerste bouwplaat uit 1529 tot een moderne windturbine, alles is hier te vinden.
De opbrengst van de webwinkel is bestemd voor Stichting Cosmic Fire Foundation, met iedere aankoop worden zo de allerarmsten in de Indiaanse reservaten gesteund.
Nadere informatie: www.papierenbouwplaten.nl

Papieren bouwplaten voor diverse toepassingen

Hobby

Advertisement