Connect with us

Hobby

Grammofoonplaat muziek digitaliseren

Een grammofoonplaat is een echte klassieker als het gaat om het afspelen van muziek. Met een leeftijd van vele tientallen jaren was het dan ook een van de eerste mogelijkheden om muziek af te spelen. In een later stadium volgden al snel de cassetteband, minidisc, cd en mp3 muziek. Toch zijn er nog velen mensen welke nog tal van grammofoonplaten in de kast hebben staan. Al dan niet onder een laag stof, blijft het in het bezit hebben van een grammofoonplaat toch iets magisch hebben. Geen enkele opvolgende muziek afspeel technologie kan geluiden produceren zoals een grammofoonplaat kan doen. Omdat de grammofoonplaat wellicht geen houdbaarheidsdatum heeft van honderden jaren is het verstandig om mee te gaan in de technologie van vandaag de dag. Het digitaliseren van grammofoonplaat muziek is dan een zeer geschikte oplossing.
Het digitaliseren van grammofoonplaten is niets anders dan dat de muziek welke op de grammofoonplaat staat wordt omgezet in een audio bestand op de computer. Dit kan bijvoorbeeld het veelgebruikte mp3 audio bestand type zijn. Het digitaliseren van de grammofoonplaat muziek kan eenvoudig worden toegepast met behulp van gratis software varianten. Zo is Audacity een veelgebruikte software variant welke je in staat stelt om grammofoonplaten te digitaliseren.
Er zijn twee wijzen om via Audacity de grammofoonplaten te digitaliseren. Enerzijds kun je met de geluid opname functie het geluid van de afspelende grammofoonplaat direct opslaan. Anderzijds kun je moderne grammofoonplaat spelers tegenwoordig ook koppelen met een usb aansluiting aan de computer. Zo kun je direct met Audacity het geluid digitaal opvangen bij het afspelen van de grammofoonplaat. Welke weg je ook kiest, beide zorgen ervoor dat de gewenste output de digitalisering van je grammofoonplaat is.
Audacity downloaden kun je gratis doen, waardoor je in slechts enkele minuten kunt beschikken over de mogelijkheid tot het digitaliseren van grammofoonplaten. Neem voortaan al je grammofoonplaat muziek mee op een mp3 speler of in de auto, zodat je tot in lengte van jaren kunt genieten van de fantastische grammofoonplaat muziek.

Bose SoundTouch

Elektronica

Draadloze muzieksystemen

Elektronica

Advertisement